e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η απόφοιτος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Έλλη Κορρέ, η οποία εισήχθη 1η στη Σχολή Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία τού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν μεταξύ των 33 φοιτητών που τιμήθηκαν από τις πρυτανικές Αρχές τού Πανεπιστημίου, επειδή εισήχθησαν πρώτοι στα τμήματα των σχολών τους. Τους επαίνους απένειμαν ο Πρύτανης τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μ.-Α. Δημόπουλος και ο Αντιπρύτανης κ. Ν. Μαραβέγιας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα τής Παλαιάς Συγκλήτου.
Η Έλλη Κορρέ σημειώνει «Επισκεφθήκαμε και την Αίθουσα Τελετών, όπου γίνονται οι ορκωμοσίες. Υπήρξε πολύτιμη εμπειρία και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εποικοδομητική, καθώς ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης μάς πληροφόρησαν για τις δομές τού Πανεπιστημίου. Η θερμή αυτή υποδοχή από τις πρυτανικές Αρχές σηματοδότησε την εισαγωγή μας στο Πανεπιστήμιο και την επίσημη αναγνώριση των κόπων και της επιτυχίας μας» .
Το σχετικό δημοσίευμα τής εφημερίδας "Καθημερινή της Κυριακής" τής 23ης Οκτωβρίου 2017, με τη φωτογραφία των πρωτευσάντων στο πρωτοσέλιδο, γράφει: «...Πίσω από τα παιδιά αυτά, αλλά και τα τόσα άλλα που έχουν αριστεύσει, κρύβονται ηρωικοί γονείς. Όλοι τους στήριξαν τα παιδιά τους στην επίπονη προσπάθεια να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να θέσουν στέρεες βάσεις για το μέλλον».
«Με εξαιρετική τιμή και ιδιαίτερη χαρά σάς υποδεχόμαστε σε μια ιστορική χρονιά, που το Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνει 180 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς στην Επιστήμη, στην Ερευνα και στην κοινωνία γενικότερα» ανέφερε ο πρύτανης τού ιδρύματος Θάνος Δημόπουλος, απευθυνόμενος στους 33 –όσα και τα τμήματα τού ΕΚΠΑ– 18χρονους, που βρέθηκαν στην αίθουσα τελετών τού εμβληματικού πανεπιστημίου. «Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουμε και τιμούμε την αριστεία που βασίζεται στο ήθος και στη μεθοδική προσπάθεια επίτευξης υψηλών στόχων. Αναγνωρίζουμε και τιμούμε, επίσης, όλους τους πρωτοετείς φοιτητές μας, που αγωνίστηκαν και πέτυχαν με υψηλότατες επιδόσεις την εισαγωγή τους» πρόσθεσε ο πρύτανης.
Το Σχολείο εύχεται στην Έλλη καρποφόρα φοιτητική ζωή και κάθε επιτυχία στη ζωή της. Η επιλογή της να διαπλάσει παιδικές ψυχές συγκινεί όσους την στήριξαν στην προσπάθειά της που ευοδώθηκε με αυτή τη λαμπρή επιτυχία.