e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

March 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31


Μια Ελλάδα Αρσάκεια!

Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία και η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που τα διοικεί, αποτελούν τον μεγαλύτερο και παλαιότερο εκπαιδευτικό οργανισμό της χώρας (ιδρύθηκαν το 1836), κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Λειτουργούν έξι σχολικά συγκροτήματα: στο Π. Ψυχικό, στην Εκάλη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, στα Ιωάννινα και στα Τίρανα της Αλβανίας, στα οποία φοιτούν πάνω από 6.000 μαθητές και εργάζονται 700 εκπαιδευτικοί.



prwtakia
Τα πρωτάκια ανοίγουν την αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς με χαμόγελο


Διαχρονικές αξίες και σύγχρονη κατάρτιση


Τα Αρσάκεια Σχολεία, ως σχολεία αρχών, πραγματώνουν το όραμα της Φ.Ε. για μια παιδεία ελληνική που προσφέρει γνώσεις και χτίζει ήθος.

Καινοτομούν και εμπνέουν, χαράζουν δρόμους στη διδασκαλία, πρωτοπορούν με εκδηλώσεις, μαθητικούς αγώνες και συνέδρια, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών.

Μορφώνουν και καλλιεργούν τους μαθητές τού αύριο.

Στοχεύουν στη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων, ικανών να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στις διαχρονικές αξίες της κλασικής παιδείας σε συνδυασμό με τη σύγχρονη δυναμική της επιστημονικής και τεχνολογικής κατάρτισης.


vivliothiki
Μαθαίνω να αγαπώ το βιβλίο: εκπαιδευτικά προγράμματα στη βιβλιοθήκη



Υποδομές & εκπαιδευτικά προγράμματα


Τα κτήρια των Σχολείων διαθέτουν σύγχρονες υποδομές: εργαστήρια φυσικών επιστημών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, ιατρεία, βιβλιοθήκες, θέατρα κ.λπ.



mouseioFI
Το μοναδικό σε εκθέματα και εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα Αρσάκεια Ψυχικού


Ευρύτερη παιδεία και καλλιέργεια

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, επιδιώκοντας εκτός από την παροχή γνώσεων στους μαθητές της και την ευρύτερη παιδεία και καλλιέργεια, αναπροσαρμόζει διαρκώς το πρόγραμμα των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων εμπλουτίζοντας τα Αναλυτικά Προγράμματα τού Υπουργείου Παιδείας και παρέχοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σύγχρονη πνευματική και κοινωνική πραγματικότητα. Συγκεκριμένα οργανώνονται και παρέχονται:



  • Εκπαιδευτική καινοτομία

- e-arsakeio: ψηφιακή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης

- STEM / STEAM

- προγράμματα τεχνολογίας (ρομποτική, F1 in schools)

- προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας

stem

  • Διεύρυνση και εμβάθυνση στη γνώση

- μαθητικά συνέδρια

- αγωγή προφορικού λόγου, ρητορικοί αγώνες

- μαθηματική σκέψη, μαθηματικοί αγώνες

- ημέρες φυσικών επιστημών

- αγγλόφωνο μαθητικό συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών

- απογευματινοί όμιλοι (αθλητικοί, θεατρικοί, ρητορικοί, εικαστικοί, ξένων γλωσσών κ.ά.)

- ενισχυτική διδασκαλία



steam seminar radio thess
Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται...          Και οι μικροί μαθητές γίνονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης                     
  •  Πολιτιστικές δραστηριότητες

- πολιτιστικά διήμερα

- αγώνες λόγου και τέχνης

- θεατρική αγωγή

- εκθέσεις

- αφιερώματα στη ζωή και στο έργο πνευματικών μορφών, καλλιτεχνών και συγγραφέων



biblioparousiash deth mun patra
Οι μαθητές κάνουν παρουσίαση βιβλίων στη ΔΕΘ...          Και συμμετέχουν στις διεθνείς προσομοιώσεις του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (MUN)
  
  •  Σχέσεις με άλλα σχολεία

- αδελφοποιήσεις με ευρωπαϊκά σχολεία

- συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EUP), στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN), FORENSICS, COMENIUS, CERN, σε διεθνείς ολυμπιάδες


  • Αγωγή υγείας
  • Περιβαλλοντική εκπαίδευση
  • Κοινωνική προσφορά

Η παρεχόμενη ποιοτική και ολοκληρωμένη παιδεία, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ωρών διδασκαλίας, τη συστηματοποιημένη κατανομή της ύλης, τις σχεδιασμένες επαναλήψεις και την επιστημονική, παιδαγωγική και συναισθηματική υποστήριξη των μαθητών από τους καθηγητές τους, εξασφαλίζει την επιτυχία των μαθητών στα ΑΕΙ, με γενικό ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95%, στη σχολή τής επιλογής τους.

Παράλληλα, με τη Στοά τού Βιβλίου στο Αρσάκειο Μέγαρο, στο κέντρο τής Αθήνας, τις εκδηλώσεις που οργανώνονται εκεί και τον θεσμό του Ελευθέρου Πανεπιστημίου, η Φ.Ε. προβαίνει σε καίριες πολιτιστικές παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία.



nhpia
Τα νήπια και τα προνήπια δίνουν τον τόνο: το Αρσάκειο θα γίνει το σχολείο των ονείρων μας!

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν την επιλογή των γονιών που εμπιστεύονται σταθερά την εκπαίδευση των παιδιών τους στα Αρσάκεια Σχολεία ως την ιδανική επένδυση για το μέλλον τους.


map arsakeia