Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση τού κ. Παντελή Κατηνιώτη, καθηγητή – συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με τους μαθητές τής Α΄ τάξης.
Κατά τη διάρκεια τής συνάντησης, η οποία διεξήχθη την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στο Θέατρο των Σχολείων, οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον κ. Κατηνιώτη να αναλύει τους βασικότερους σταθμούς τής μελλοντικής τους πορείας στο Λύκειο έως την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα κριτήρια επιλογής κατεύθυνσης από τη Β΄ Λυκείου, καθώς και για τις σημαντικότερες πηγές εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πληροφόρησης. Επίσης, ενημερώθηκαν για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν στη Β΄ και την Γ΄ Λυκείου ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξουν, το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα επιστημονικά πεδία, καθώς και τα Τμήματα των Α.Ε.Ι. και των Α.Τ.Ε.Ι. που αυτά περιλαμβάνουν.
Η ενημερωτική αυτή συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως ευεργετική για τους μαθητές, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθούν να λάβουν στο άμεσο και το απώτερο μέλλον σχετικά με την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους πορεία.