Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Σημαντική διάκριση για τη μαθητική εφημερίδα «νεογράφημα –όταν γράφουν τα νιάτα» τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, ήταν η βράβευσή της την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 σε διαγωνισμό, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Ο Διαγωνισμός Μαθητικής Εφημερίδας –ο οποίος τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης– πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να συναγωνιστούν και να βραβευτούν σε μια ομολογουμένως υψηλών απαιτήσεων διαδικασία.

Την κριτική επιτροπή στελέχωσαν η επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Δημοσιογραφίας ΑΠΘ Δήμητρα Δημητρακοπούλου, ο γενικός διευθυντής της ΕΣΗΕΜΘ Γιάννης Κοτσιφός και οι δημοσιογράφοι Άγγελος Βάσος και Σοφία Χριστοφορίδου. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 33 Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνολικά 31 έντυπες και 2 ηλεκτρονικές εφημερίδες.


Στην κατάμεστη αίθουσα του χώρου Τέχνης και Πολιτισμού Lab΄Αttoir, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, και ο Υπεύθυνος Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Πέτρος Μάστακας. Στο διαγωνιστικό κομμάτι, το Βραβείο Καλύτερης Μαθητικής Εφημερίδας Γυμνασίου (χρηματικό έπαθλο: 1.000 €) απονεμήθηκε, ύστερα από ισοψηφία, στο «νεογράφημα –όταν γράφουν τα νιάτα» του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και στα «Τα Μαθητικά ΝΕΑ» του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης Πιερίας.

Το Σχολείο εκπροσώπησε ο φιλόλογος Αλέξης Αλεξίου, ο… ακούραστος “αρχισυντάκτης” του «νεογραφήματος», το οποίο βαδίζει μόλις τον δεύτερο χρόνο ζωής του κι έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης και θαυμασμού από μικρούς και μεγάλους. Το 6ο τεύχος του βρίσκεται ήδη «επί του πιεστηρίου».

vraveio-neografhma1

Κλικ για μεγέθυνση


Δείτε στιγμιότυπα από τη βράβευση