Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριες τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης Ρεκάνου Κορίνα (Στ΄3) και Σίκλη Χρυσούλα (Ε΄3), για τη διάκρισή τους στον 2ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής “I can’t just look and do nothing ”, που διοργανώθηκε από το Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ, σε συνεργασία με τον σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας κ. Μανιάκα.
Στόχος τού διαγωνισμού ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους νεαρούς μαθητές από όλα τα σχολεία τής Θεσσαλονίκης να ξεδιπλώσουν το συγγραφικό τους ταλέντο σε μια ξένη, μα και τόσο αγαπητή γλώσσα, όπως είναι η Αγγλική.
Οι παραπάνω μαθήτριες διακρίθηκαν μέσα από 300 και πλέον συμμετοχές από 49 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία τής Θεσσαλονίκης, με την πρώτη θέση στη κατηγορία ιστορίας και την τρίτη στην κατηγορία γράμματος, αντίστοιχα.
Μετά από κλήρωση που ακολούθησε την απονομή των βραβείων τους, η μαθήτρια Κορίνα Ρεκάνου κέρδισε και το μεγάλο έπαθλο τού διαγωνισμού που ήταν ένα τάμπλετ με πληκτρολόγιο, κάρτα μνήμης και θήκη, προσφορά τού εκδοτικού οίκου Express Publishing. Σε όλους τους νικητές δόθηκαν, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, διαδραστικά βιβλία Αγγλικών κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδό τους.
Οι τρεις κριτές τού διαγωνισμού που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, όλοι γνωστοί Βρετανοί συγγραφείς, οι κ. Gordon Hall και Peter Rafferty, καθώς και η κ. Katie Quartano, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη χρήση τής γλώσσας και το βάθος των συναισθημάτων των παιδιών. Έδωσαν πρακτικές συμβουλές στους μικρούς συγγραφείς και τους ενθάρρυναν να προσπαθούν με τον λόγο και τις πράξεις τους να αλλάξουν τον κόσμο.
Τους μαθητές καθοδήγησαν οι καθηγήτριες τού Σχολείου κ. Βαρδάκη, Πλακίδα, Ψωματάκη, Φιλιππίδου, Γεροντίδου και Σίσκου.