Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31
Η ομάδα Robotic gREen girls των Απογευματινών Ομίλων Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κέρδισε μετάλλιο και διάκριση στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Με την επιτυχία αυτή η ομάδα, που αποτελείται από τις μαθήτριες τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Χριστίνα Παπαδοπούλου και Ιφιρένα Τσιτσικοπούλου, προκρίνεται να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί τής Ινδίας, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.
Ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, εφέτος είχε περιβαλλοντικό θέμα, αναφερόταν στην ανακύκλωση και έχει τίτλο «Rap the scrap!». Σύμφωνα με έρευνες πάνω από 6 δις άνθρωποι ζουν στον πλανήτη μας σήμερα, δημιουργώντας κατ' εκτίμηση 1,9 δισεκατομμύρια τόνους οικιακών, βιομηχανικών, ιατρικών, ραδιενεργών, τοξικών και επικίνδυνων απορριμμάτων κάθε χρόνο, τα οποία θα διπλασιαστούν μέχρι το 2025. Λύση σε αυτό το πρόβλημα κλήθηκαν να δώσουν οι 350+ μαθητές με τα ρομπότ τους που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Οι μαθήτριες τής Robotic gREen girls, μαζί με την καθηγήτρια Πληροφορικής-Ρομποτικής και προπονήτριά τους κ. Πωλίνα Πλουμιδάκη, κατασκεύασαν έναν έξυπνο κάδο-ρομπότ εκπαιδευτή-διαχωριστή, που θα έχει εφαρμογή σε σχολεία. Το ρομπότ αυτό είναι ικανό να αναγνωρίζει εάν ένα σκουπίδι είναι ανακυκλώσιμο ή όχι. Επίσης έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με το είδος τού σκουπιδιού, να διαχωρίζει και να τοποθετεί σε ξεχωριστή θέση ενός εσωτερικού περιστρεφόμενου κάδου τέσσερα ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες. Ταυτόχρονα, το ρομπότ μπορεί να μιλά και να δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση και τα οφέλη της.
Το «ταξίδι» των Robotic gREen girls για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής ξεκίνησε κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου 2016, όταν ανακοινώθηκε το εφετινό θέμα του Διαγωνισμού. Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών με καταιγισμό ιδεών, υπομονή, επιμονή, δοκιμές, αλλαγές, προσθήκες και πολλές ώρες προπονήσεων. H αφετηρία των αγώνων ήταν με τους προκριματικούς τής Περιφέρειας Αττικής την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και στη συνέχεια ήρθε ο Τελικός τουύ Πανελληνίου Διαγωνισμού, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, από όπου ανακηρύχθηκαν εθνικές νικήτριες.Τερματικός σταθμός για εφέτος είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί τής Ινδίας.
Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους στον τομέα τής εκπαιδευτικής ρομποτικής.