ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836) ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
jtemplate.ru - free extensions for joomla
Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων
Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Ψηφιακό ΣχολείοΕλεύθερο Πανεπιστήμιοόμιλοι δραστηριοτήτωνΞένες ΓλώσσεςΣυνέδρια, Ημερίδες, Αγώνεςapofoitoipfe

Αναγγελίες εκδηλώσεων / δραστηριοτήτων

Μάιος 2015
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2
week 19 3 4 5 6 7 8 9
week 20 10 11 12 13 14 15 16
week 21 17 18 19 20 21 22 23
week 22 24 25 26 27 28 29 30
week 23 31
Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ – ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ

ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ  2014 -  2015


Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι ΟΣ   2 0 1 4

1) Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014 :  Γνωριμία με τα παιδιά της Α’ τάξης στο Σχολείο

2) Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014:  Γνωριμία με τα παιδιά της Α’ τάξης στο Σχολείο

3) Πέμπτη,  11 Σεπτεμβρίου 2014:  Αρχή σχολικού έτους – Αγιασμός

4) Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 - Δ’ τάξη:  

Κινηματογράφος Δαναός «Ο Μικρός Νικόλας»

Ο μικρός Νικόλας  είναι δημιούργημα του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί  και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σανπέ . Είναι ο κεντρικός ήρωας της σειράς βιβλίων "Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα", ένα αθώο και χαριτωμένο παιδάκι που ζει με την οικογένειά του και τους φίλους του σε κάποια (μη καθορισμένη) πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του 1950. Τις περιπέτειες του Μικρού Νικόλα θα απολαύσουν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης  στην μεγάλη οθόνη.

5) Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014:  Άσκηση Σεισμικής Ετοιμότητας

Αφού προηγήθηκε ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των παιδιών για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού μέσα από πλούσιο ψηφιακό-εποπτικό υλικό οι μαθητές στην Άσκηση ετοιμότητας θα εκτελέσουν όλα όσα έχουν μάθει και θα βγουν στο χώρο καταφυγής του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης.Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ   2 0 1 4


1) Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014 - Β’ τάξη:  

Πάρκο Τρίτση «Στο κέντρο της Γης»

Ένα βιωματικό ταξίδι στη ζωή της φύσης, για τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, μια βιωματική ξενάγηση με στόχο την κατανόηση και την ανάπτυξη της κοινωνικής περιβαλλοντικής νοημοσύνης, θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης. Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες και με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού περνούν από διαμορφωμένους χώρους όπως: το μικρό μουσείο εντόμων και ασπόνδυλων, τους στάβλους με τα άλογα, τα δέντρα που μιλούν, τον κήπο βιοποικιλότητας και το βιολογικό λαχανόκηπο… για να παρατηρήσουν τα έντομα, να ακούσουν τα πουλιά, να μυρίσουν τα αρωματικά φυτά, να αγγίξουν τα δέντρα, να δουν από πού προέρχεται η τροφή που βάζουμε στο τραπέζι μας… Όλα αυτά εμφανίζονται μπροστά τους με χαρακτηριστικό τρόπο και εντυπώνονται για πάντα στη καρδιά και στο μυαλό τους.

2) Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014 - Ε’ τάξη:  

Ρωμαϊκή Αγορά

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα ξεναγηθούν από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας  στο Μουσείο που στεγάζεται στη Στοά Αττάλου και στον αρχαιολογικό χώρο, όπου κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους λειτούργησε η Αγορά.


3) Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014 - Α’ τάξη:  

Μουσείο Βαρνάβα

Οι μαθητές της Α' τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα επισκεφθούν το Μουσείο Βαρνάβα και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Κατασκευή Παραδοσιακών Παιχνιδιών». Οι μαθητές θα μάθουν πώς έφτιαχναν τα παιδιά μόνα τους τα παιχνίδια τους από υλικά που έβρισκαν μέσα στο σπίτι. Παράλληλα θα γνωρίσουν διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια συνδυάζοντας τη γλωσσική και κινητική ανάπτυξη με την παράδοση. Τέλος θα ξεναγηθούν στο Μουσείο και στη μεγαλύτερη συλλογή ψωμιών στην Ευρώπη.

4) Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 - Γ’1 τάξη:

Ιππικός Όμιλος Παιανίας

Οι μαθητές της Γ’1 τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Παιανίας και θα ξεναγηθούν στη μικρή φάρμα του ομίλου. Παράλληλα οι μαθητές θα μάθουν όλα τα μυστικά για τη ζωή του αλόγου, τη φροντίδα που απαιτεί το ζώο αυτό σε ένα οργανωμένο όμιλο και θα ξεναγηθούν στους χώρους του ομίλου. Τέλος ειδικευμένοι εκπαιδευτές του ομίλου θα μιλήσουν στα παιδιά  για το άθλημα της ιππασίας και τους ιππικούς αγώνες.

5) Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014 - Γ’2 τάξη:

Ιππικός Όμιλος Παιανίας

Οι μαθητές της Γ’2 τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Παιανίας και θα ξεναγηθούν στη μικρή φάρμα του ομίλου. Παράλληλα οι μαθητές θα μάθουν όλα τα μυστικά για τη ζωή του αλόγου, τη φροντίδα που απαιτεί το ζώο αυτό σε ένα οργανωμένο όμιλο και θα ξεναγηθούν στους χώρους του ομίλου. Τέλος ειδικευμένοι εκπαιδευτές του ομίλου θα μιλήσουν στα παιδιά  για το άθλημα της ιππασίας και τους ιππικούς αγώνες.

6) Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014 - Δ’ τάξη:

Πάρκο Τρίτση «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης»

Ένα βιωματικό ταξίδι στη ζωή της φύσης, για τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, μια βιωματική ξενάγηση με στόχο την κατανόηση και την ανάπτυξη της κοινωνικής περιβαλλοντικής νοημοσύνης, θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης.  Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες και με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού θα περάσουν από διαμορφωμένους χώρους όπως: το μικρό μουσείο εντόμων και ασπόνδυλων, τους στάβλους με τα άλογα, τα δέντρα που μιλούν, τον κήπο βιοποικιλότητας και το βιολογικό λαχανόκηπο… για να παρατηρήσουν τα έντομα, να ακούσουν τα πουλιά, να μυρίσουν τα αρωματικά φυτά, να αγγίξουν τα δέντρα, να δουν από πού προέρχεται η τροφή που βάζουμε στο τραπέζι μας… Όλα αυτά εμφανίζονται μπροστά τους με χαρακτηριστικό τρόπο και εντυπώνονται για πάντα στη καρδιά και στο μυαλό τους.

7) Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 - ΣΤ’ τάξη:

Θωρηκτό Αβέρωφ

Ζωντανή μαρτυρία δόξας του Πολεμικού μας Ναυτικού, το "Αβέρωφ" παραμένει αιώνιο σύμβολο της Ελληνικής ναυτικής δύναμης, αφού πρωταγωνίστησε σε πλήθος επιτυχημένων πολεμικών επιχειρήσεων από το 1912 έως το 1944. Οι μαθητές του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ξεναγούνται στο πλοίο και γνωρίζουν τη σοφή διαρρύθμιση των κοινόχρηστων χώρων, που φιλοξενούσε σε περίοδο πολέμου 1200 άνδρες, τα διαμερίσματα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, τα συστήματα επικοινωνίας καθώς και τα βαρέα πυροβόλα. Όλα αυτά κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

8) Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 - Α’, Β’, Γ’ τάξεις:

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Παρακολούθηση Εθνικής Γιορτής στο Θέατρο των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων.

9) Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 – Δ’, Ε’ ΣΤ’ τάξεις:

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Παρακολούθηση Εθνικής Γιορτής στο Θέατρο των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων.


Ν Ο Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ   2 0 1 4

1) Δευτέρα 3 Νοεμβρίου –Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014:  Εβδομάδα Ευεργετών της

Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Αφιέρωμα στους ευεργέτες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Με αφορμή την Εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ των Ταξιαρχών, τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης κάθε χρόνο τιμούν τους ευεργέτες Μιχαήλ και Ελένη Τοσίτσα.
Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του Σχολείου τους που χάνεται στα έτη ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους, θα μάθουν για τους ευεργέτες του Σχολείου που δώρισαν την περιουσία τους για να μορφωθούν τα Ελληνόπουλα, θα παρακολουθήσουν ομιλίες και θα κάνουν αφιερώματα σε πρόσωπα και γεγονότα. Τέλος θα παρακολουθήσουν δοξολογία στη μνήμη των σπουδαίων δωρητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.


2) Δευτέρα 3 Νοεμβρίου –Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014:

Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας


Οι μαθητές της Ε’ και Στ’1 τάξης θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ξοδεύοντας έξυπνα» του Σωματίου Επιχειρηματικότητας Νέων, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Α/θμια Βαθμίδα Εκπαίδευσης και έχει στόχο στη σύνδεση του σχολείου με την πραγματική ζωή.

3) Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014-  Όλες οι τάξεις:

Γιορτή Ταξιαρχών-Εκκλησιασμός

4) Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 – Α’ τάξη:

Μουσείο Βορρέ

Το Μουσείο βρίσκεται σε έναν όμορφο κήπο στην Παιανία. Οι μαθητές της Α’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα ξεναγηθούν στο χώρο, ο οποίος εντυπωσιάζει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου. Τα αντικείμενα λαϊκής τέχνης και παράδοσης κυριαρχούν παντού. 

Εκτός από αυτά, τα παιδιά θα απολαύσουν μια πλούσια συλλογή έργων Ελλήνων ζωγράφων και παρακολουθούν το πρόγραμμα της ανακυκλώσιμης τέχνης αντλώντας τη θεματολογία τους από τη μυθολογία, τη λαογραφία και τις τεχνικές μεγάλων Ελλήνων Καλλιτεχνών.5) Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 – Ε’ τάξη:

Επίσκεψη στο Ατελιέ Σπύρου Βασιλείου

Στο σπίτι - εργαστήριο του ζωγράφου Σπ. Βασιλείου, που έχει μετατραπεί σε Μουσείο οι μαθητές της Ε’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα ανακαλύψουν μέσα από το έργο του ζωγράφου τις πτυχές της Νεοελληνικής Τέχνης.

6) Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 – ΣΤ’ τάξη:

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού


Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, η συνειδητοποίηση της οικουμενικής διάστασης του Ελληνισμού, καθώς και η προβολή της συμβολής του στην εξέλιξη του πολιτισμού. Οι στόχοι και οι σκοποί του ΙΜΕ υλοποιούνται μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, τα οποία έχουν χαρακτήρα καινοτόμο και πρωτοποριακό, καθώς αξιοποιούν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της πληροφορικής και οπτικοακουστικά μέσα για την παράθεση πληροφοριών και διαδραστικών εκθεμάτων κάθε είδους.

7) Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 – Δ’ τάξη:

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, η συνειδητοποίηση της οικουμενικής διάστασης του Ελληνισμού, καθώς και η προβολή της συμβολής του στην εξέλιξη του πολιτισμού. Οι στόχοι και οι σκοποί του ΙΜΕ υλοποιούνται μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, τα οποία έχουν χαρακτήρα καινοτόμο και πρωτοποριακό, καθώς αξιοποιούν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της πληροφορικής και οπτικοακουστικά μέσα για την παράθεση πληροφοριών και διαδραστικών εκθεμάτων κάθε είδους.

8) Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014- Όλες οι τάξεις:

Γιορτή Πολυτεχνείου

Οι μαθητές του Α’ Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα παρακολουθήσουν
την γιορτή του Πολυτεχνείου στο θέατρο των Αρσακείων Τοσιτσείων Εκάλης, την οποία παρουσιάζουν οι μαθητές του Β’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης.


9) Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014- Β’ τάξη:

Ένεκα Παιδείας

Στο εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού οι μαθητές της Β’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα  «Έτσι σώθηκε το Δάσος μας». Στο μουσικό οικολογικό αυτό παραμύθι, τα παιδιά ντύνονται και δρουν ως ζώα των ελληνικών δασών και παρά τις δυσκολίες που τους παρουσιάζονται κατορθώνουν με την βοήθεια της συνεργασίας να προστατέψουν τα φυτά, να καθαρίσουν τον αέρα και τα νερά και να αντιμετωπίσουν την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στις φωλιές τους.  Η αυλή τους στην καρδιά του δάσους θα πρασινίσει πάλι με την αναδάσωση που θα κάνουν όλα τα ζώα μαζί.

10) Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014- Γ’ τάξη:

Μουσείο Βαρνάβα “Μυρίζω, αγγίζω, μαγειρεύω”.

Μέσα από παιχνίδια αισθήσεων οι μαθητές της Γ' τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της μαγειρικής. Θα αναγνωρίσουν μυρωδιές αφεψημάτων (χαμομήλι, φασκόμηλο, δυόσμο, τίλιο, λουϊζα, μέντα, βασιλικό) θα αγγίξουν διάφορες τροφές και θα τις αναγνωρίσουν, θα μάθουν διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος των ίδιων τροφών και θα πλάσουν το παραδοσιακό ζυμαρικό της περιοχής μας (γκόγκλιες).

Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ   2 0 1 4  

1) Δευτέρα,  1 Δεκεμβρίου 2014- Α’, Γ’, ΣΤ’ τάξεις:

Εκκλησιασμός Χριστουγέννων

Με την ευκαιρία της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Α,΄Γ΄, Στ΄ τάξεων του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα κοινωνήσουν.

2) Τρίτη,  2 Δεκεμβρίου 2014 - Α’, Β’, Γ’ τάξεις:

Θέατρο Κιβωτός: “To παραμύθι χωρίς όνομα»

Στην παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Κιβωτός οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’ τάξεων του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρακολουθήσουν το «Παραμύθι χωρίς όνομα», διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα.

3) Τετάρτη,  3 Δεκεμβρίου 2014 - Β’, Δ’, Ε’ τάξεις:

Με την ευκαιρία της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Β,΄Δ΄, Ε΄ τάξεων του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα κοινωνήσουν.

4) Παρασκευή,  5 Δεκεμβρίου 2014 – Ε’ τάξη:

Κινηματογράφος Δαναός «Το ταξίδι της Ζαράφα»Την ταινία «Το ταξίδι της Ζαράφα» θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης στον κινηματογράφο. Η ιστορία εξελίσσεται στην Αφρική όπου ένας γέρος αφηγείται σε μια παρέα παιδιών την ιστορία του δεκάχρονου Μακί και της καμηλοπάρδαλης Ζαράφα. Αφηγείται τα όσα συμβαίνουν στις ερήμους της Αφρικής μέχρι την πολιορκημένη από τους Τούρκους Αλεξάνδρεια, τη Μασσαλία και το Παρίσι των αρχών του 19ου αιώνα.

5) Παρασκευή,  5 Δεκεμβρίου 2014 – ΣΤ’2 τάξη:

Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Οι μαθητές της Στ’2 τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του Αστεροσκοπείου και την επιστημονική προσφορά του από τον αστρονόμο κ. Ευάγγελο Κολοκοτρώνη. Θα παρακολουθήσουν προβολή εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κοσμική αρμονία» με τη βοήθεια του οποίου τα παιδιά θα γνωρίσουν το πλανητικό μας σύστημα. Τέλος θα επισκεφτούν την αίθουσα των αστρονομικών παρατηρήσεων για να θαυμάσουν τον περιστρεφόμενο θόλο και φυσικά το περίφημο τηλεσκόπιο Newall, με φακό διαμέτρου 62,5 εκ. μήκους 9 μέτρων και συνολικού βάρους 16 τόνων.

6) Τρίτη,  9 Δεκεμβρίου 2014 – ΣΤ’1 τάξη:

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) θα επισκεφτούν οι μαθητές της Στ’1 τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης «Ανδ. Αγγελιδάκης, κάθε τέλος είναι μια Αρχή».
Η έκθεση περιλαμβάνει
videoanimation, εγκαταστάσεις, σχέδια και μακέτες που δημιουργήθηκαν με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η ευρηματική παρουσίαση των έργων, οι διαφορετικοί ήχοι που μπλέκονται μεταξύ τους και ο ημιφωτισμένος χώρος εξοικειώνουν τους μαθητές με διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν με κριτικό και εύληπτο τρόπο έννοιες που συνδέονται με την αρχιτεκτονική και τη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα.


8) Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014- Όλες οι τάξεις:

Παράδοση Ελέγχων Α΄ Τριμήνου, ώρα 15.30-17.30

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου  θα γίνει παράδοση Ελέγχων Προόδου Α' Τριμήνου στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Α' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης.

7) Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014- Α’ τάξη:

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παρουσίασης Χριστουγεννιάτικου Βιβλίου

Οι μαθητές της Α’ τάξης του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα πραγματοποιήσουν την πρώτη φιλαναγνωστική δράση με αφορμή τα χριστουγεννιάτικα βιβλία που μελέτησαν με τη δασκάλα τους.

8) Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 -  Γ’ και Δ’ τάξεις:

Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής

Η Γ’ και η Δ’ τάξη του Σχολείου μας θα παρουσιάσει σε όλες τις τάξεις των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με μουσική, χορό και θεατρικά δρώμενα.

9) Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014- Όλες οι τάξεις:

Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής

Η Γ’ και η Δ’ τάξη του Σχολείου μας θα παρουσιάσει σε όλες τις τάξεις των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης και στους γονείς Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με μουσική, χορό και θεατρικά δρώμενα.

10) Τρίτη  23 Δεκεμβρίου 2014- Όλες οι τάξεις:

Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα στο Σχολείο

Προπαραμονές Χριστουγέννων το σχολείο φοράει τα γιορτινά του και στο μεγάλο χωλ αναβιώνουν έθιμα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ   2 0 1 4   

1) Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015-Όλες οι τάξεις:


Κοπή Βασιλόπιτας: Το καθιερωμένο έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας θα ζήσουν για άλλη μια φορά οι μαθητές του Α’ Αρσακείου- Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης με την έναρξη των μαθημάτων στις 8 Ιανουαρίου 2015 παρέα με τις δασκάλες τους και τους συμμαθητές τους.

2) Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015- Γ’ τάξη:

Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα βιώσουν ένα ταξίδι στο σχολείο του περασμένου αιώνα, στην περιπέτεια της ελληνικής γλώσσας, στο ρόλο του αυστηρού δασκάλου-«αυθεντία» και στη σχέση του με τους μαθητές, στη θέση των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Ένα ταξίδι στις συνήθειες, στις σχέσεις, στις προκαταλήψεις, στις παιδαγωγικές μεθόδους και στην σχολική καθημερινότητα μιας άλλης εποχής. Ο εξοπλισμός μιας παλιάς σχολικής τάξης, τα «εργαλεία» των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ένα θέατρο από χαρτί και μια κούκλα δίνουν το ερέθισμα για μικρές αφηγήσεις στο μουσείο. Καλούν τους μαθητές να τις ανακαλύψουν, αλλά και να συνθέσουν νέες μέσα από το λόγο και την κίνηση, μέσα από παιχνίδια ρόλων και τη διάδραση με μια μαθήτρια (κούκλα) της δεκαετίας του 1920.

2) Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015- Β’ τάξη:

Μουσείο Πειραμάτων

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα Ίχνη των δεινοσαύρων» θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Β’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, οι οποίοι σαν μικροί παλαιοντολόγοι θα βρουν ίχνη δεινοσαύρων και μέσα από ηχητικά παιχνίδια, παιχνίδια αφής και πειράματα θα οδηγηθούν στην εύρεση απολιθωμάτων δεινοσαύρων.


3) Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015- Ε’ τάξη:

Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα δουν στις 10 μεγάλες αίθουσες με ανάγλυφο τρόπο τη ναυτική πορεία του ελληνισμού μέσα στους αιώνες. Στην πρώτη αίθουσα στεγάζεται η Ναυτική Πινακοθήκη, με έργα των σημαντικότερων θαλασσογράφων του 19ου και 20ου αιώνα (Προσαλέντη-Βολανάκη-Χατζή κ.α.)

Στη συνέχεια παρουσιάζεται η ναυτική δραστηριότητα των Ελλήνων στην προϊστορία, στην αρχαιότητα, στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο ως το τέλος του 18ου αιώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους και από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως στις μέρες μας. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη μετάβαση από την ιστιοφόρο ναυτιλία στην ατμοπλοϊα. Οι τελευταίες εκθεσιακές ενότητες αφορούν την ιστορία και εξέλιξη του εμπορικού ναυτικού.

4) Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015- Δ’ τάξη:

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του Α’ Αρσακείου – Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι μαθητές θα ξεναγηθούν στον κόσμο των Αρχαίων Ελλήνων ζωντανεύοντας την ιστορία τους. Θα γνωρίζουν τα αγγεία, κούρους και κόρες, θα ερευνήσουν κοσμήματα, θα διαβάσουν επιγραφές και θα θαυμάσουν τις υπέροχες τοιχογραφίες, κάνοντας έτσι ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας.

5) Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015- Α’ τάξη:

Μουσείο Πειραμάτων

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παραμύθι των πειραμάτων» θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης. Οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν την μάγισσα Ξερόλα που κλέβει τις γνώσεις των παιδιών. Αν περάσουν τις δοκιμασίες της και πετύχουν τα πειράματα θα πάρουν πίσω τις γνώσεις τους.

6) Παρασκευή,  30 Ιανουαρίου 2015- Όλες οι τάξεις:

Εκκλησιασμός Τριών Ιεραρχών. (Οι μαθητές το Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα παρακολουθήσουν στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων τη Θεία Λειτουργία των Τριών Ιεραρχών).

Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ   2 0 1 4  

1) Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015- Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεις:

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στη Φρυνίχου ανεβάζει φέτος «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου, μια νέα μουσικο-θεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά, με έντονα κωμικά στοιχεία και ζωντανή μουσική! Η θεατρική διασκευή βασίζεται στο γνωστό διήγημα του Όσκαρ Ουάιλντ, μια ιστορία που προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον με το πρωτότυπο θέμα της και γοητεύει μικρούς και μεγάλους!

Η παράσταση, ενώ δημιουργεί συνεχώς σκηνές με κωμικές καταστάσεις, μας μιλάει στο βάθος για τη διαχείριση του φόβου και την αντιμετώπισή του. Μιλάει ακόμα για την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία, την ανάγκη να αισθανθούμε και να προσφέρουμε αγάπη και συμπάθεια. Μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να διεκδικούμε χώρο για τις δικές μας απόψεις και αξίες στη ζωή-αλλά και να σεβόμαστε τους άλλους, ακόμα και όταν έχουν διαφορετικές αντιλήψεις.

2) Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου- Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015- Όλες οι  τάξεις:

Εβδομάδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (11 Φεβρουαρίου) όλες οι τάξεις θα ενημερωθούν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και θα πραγματοποιήσουν ποικίλες δράσεις τόσο με τις καθηγήτριες Πληροφορικής όσο και με τις δασκάλες τους στις τάξεις.

3) Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015- Α’ τάξη:

Εργαστήρι Μαιρηβή

Oι μαθητές της Α’ τάξης του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφθούν το Εργαστήρι “Μαιρηβή”.  Είναι ένας χώρος, αφιερωμένος σε εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά με επίκεντρο την κούκλα.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη και τα μυστικά του κουκλοθέατρου.

Η επίσκεψη αυτή περιλαμβάνει:

-Ξενάγηση στους χώρους του εργαστηρίου

-Επαφή των παιδιών με υλικά, εργαλεία, στάδια και τρόπους κατασκευής διαφόρων

ειδών κούκλας

-Έκθεση κούκλας

-Κουκλοθεατρική παράσταση

4) Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015- Γ’ τάξη:

Κινηματογράφος «Δαναός»- Παρακολούθηση ταινίας

ΟΙ μαθητές της Γ’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρακολουθήσουν τη συγκινητική ιστορία του μικρού Σεμπαστιάν και ενός σκύλου και τη φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους. Θα μαγευτούν από την εικόνα και τη μουσική της ταινίας που αναφέρεται σε μία παλιότερη εποχή. 

5) Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015- Δ΄ τάξη:

Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Oι μαθητές της Δ’ τάξης του Α’ Αρσακείου – Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφτούν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τα Προπύλαια, τον ναό της Αθηνάς Νίκης, θα ζήσουν από κοντά τους μύθους και τους θρύλους της Αθήνας και θα ανακαλύψουν το μεγαλείο της τέχνης του χρυσού αιώνα.


Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ   2 0 1 4

1) Δευτέρα, 2 Μαρτίου – Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015-Όλες οι τάξεις:

Εβδομάδα κατά της Σχολικής Βίας

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
(6 Μαρτίου) οι μαθητές του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα πραγματοποιήσουν στις τάξεις τους προγράμματα που στόχο θα έχουν την ενημέρωσή τους στο θέμα αυτό.


2) Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015- Ε’ τάξη:

Βυζαντινό Μουσείο

Στον όμορφο και ανακαινισμένο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου οι μαθητές της Ε’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα έρθουν σε επαφή με τη βυζαντινή τέχνη μέσα από τα εκθέματα της γλυπτικής, της εικονογραφίας, της αργυροχοΐας  των ιερών κειμηλίων και σκευών.

Θα γνωρίσουν την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική τα ψηφιδωτά και τα ανάγλυφα μέσα από αξιόλογα δείγματα της βυζαντινής μας κληρονομιάς.

3) Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015- Β’2 τάξη:

Εργαστήρι Υφάσματος

Οι μαθητές της Β΄2 τάξης του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, μέσα από το παιχνίδι, το παραμύθι και το κουκλοθέατρο, θα γνωρίσουν την υφαντική τέχνη και τα μυστικά της. Στόχος του βιωματικού προγράμματος «κόβω, ράβω, παίζω» είναι να γνωρίσουν τα παιδιά επαγγέλματα που σχετίζονται με την τέχνη του υφάσματος. Θα καλλιεργήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες και θα ανακαλύψουν την αξία της ανακύκλωσης. Έτσι θα φτιάξουν πάνινα παιχνίδια και διακοσμητικά για το δωμάτιό τους.

4) Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015- Όλες οι τάξεις:

Παρακολούθηση Θεατρικής Παράστασης στο Σχολείο

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας (6 Μαρτίου) οι μαθητές του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Τα Αδύνατα Δυνατά-Ο μικρός Νεόφυτος σε περιπέτειες».
Μια παράσταση με θέατρο σιλουετών, ζωντανή μουσική, ακροβατικά και διαδραστικά παιχνίδια για όλους, που αγγίζει με ευαισθησία και χιούμορ το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και μιλάει για το θάρρος που όλοι, μικροί και μεγάλοι, χρειαζόμαστε ή κρύβουμε στην καρδιά μας!


5) Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015- Β’1 τάξη:

Εργαστήρι Υφάσματος

Οι μαθητές της Β΄1 τάξης του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, μέσα από το παιχνίδι, το παραμύθι και το κουκλοθέατρο, θα γνωρίσουν την υφαντική τέχνη και τα μυστικά της. Στόχος του βιωματικού προγράμματος «κόβω, ράβω, παίζω» είναι να γνωρίσουν τα παιδιά επαγγέλματα που σχετίζονται με την τέχνη του υφάσματος. Θα καλλιεργήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες και θα ανακαλύψουν την αξία της ανακύκλωσης. Έτσι θα φτιάξουν πάνινα παιχνίδια και διακοσμητικά για το δωμάτιό τους.

6) Τετάρτη 12 Μαρτίου 2015- Δ’ τάξη:

Μουσείο Βορρέ

Το Μουσείο βρίσκεται σε έναν όμορφο κήπο στην Παιανία. Οι μαθητές της Δ’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα ξεναγηθούν στο χώρο, ο οποίος εντυπωσιάζει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου. Τα αντικείμενα λαϊκής τέχνης και παράδοσης κυριαρχούν παντού. 

Εκτός από αυτά, τα παιδιά θα απολαύσουν μια πλούσια συλλογή έργων Ελλήνων ζωγράφων και παρακολουθούν το πρόγραμμα της ανακυκλώσιμης τέχνης αντλώντας τη θεματολογία τους από τη μυθολογία, τη λαογραφία και τις τεχνικές μεγάλων Ελλήνων Καλλιτεχνών.

7) Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015- Α’ τάξη:

Σχολείο Παιχνιδιού

Το Σχολείο Παιχνιδιού θα επισκεφθούν οι μαθητές της Α’ Δημοτικού του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Τα χελιδονίσματα». Παίζοντας θα μάθουν, θα εκφραστούν, θα δημιουργήσουν και θα αναβιώσουν το όμορφο ανοιξιάτικο έθιμο.

8) Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015- Ε’ και Στ’ τάξεις:

Χαιρετισμοί Παναγίας-Εκκλησιασμός

9) Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015- Γ’ τάξη:

Εργαστήρι Κεραμικής

Στο εργαστήρι  Κεραμικής  τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πώς ο αγγειοπλάστης δίνει σχήμα στον πηλό, τόσο με τον παραδοσιακό όσο και με το σύγχρονο τροχό. Γνωρίζουν τα στάδια επεξεργασίας του πηλού, τα εργαλεία τού αγγειοπλάστη και παρακολουθούν το ψήσιμο, το βάψιμο  και τη διακόσμηση των αγγείων.

10) Τρίτη 17 Μαρτίου 2015- Όλες οι τάξεις:

Παράδοση Ελέγχων Β΄ Τριμήνου, ώρα 15.30-17.30

Την Τρίτη 17 Μαρτίου  θα γίνει παράδοση Ελέγχων Προόδου Α' Τριμήνου στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Α' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης.

11) Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015-

Παρακολούθηση  Εθνικής Εορτής 25ης Μαρτίου

Χοροί Στ’ τάξη

Χορωδία Γ’ Δ’, Ε’, ΣΤ’

12) Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 – Στ’ τάξη:

Συμμετοχή στην παρέλαση στο Δήμο Διονύσου

13) Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 – Όλες οι τάξεις:

Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης


Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ   2 0 1 4

1) Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015- Στ’ τάξη:

Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο «Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας»

Το κτήριο της Παλαιάς Βουλής θα επισκεφθούν οι μαθητές της Στ’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης. Εκεί μέσα ζωντανεύουν οι γνώσεις που αποκτούν στο μάθημα της Ιστορίας τους. Η επανάσταση του ‘21, οι ήρωες και τα όπλα τους, τα έγγραφα του αγώνα, οι επιτυχίες των αγωνιστών στη θάλασσα, ο Μακεδονικός αγώνας και οι σημαντικοί σταθμοί της νεότερης ελληνικής ιστορίας θα εντυπωσιάσουν τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

2) Δευτέρα 30 Μαρτίου-Παρασκευή 3 Απριλίου 2015- Όλες οι τάξεις:

Εβδομάδα Βιβλίου

Όλες οι τάξεις του Α΄ Αρσακείου- Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου -2 Απριλίου- θα κάνουν ποικίλες δράσεις με θέμα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.


3) Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015- Γ’2 τάξη:

Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Οι μαθητές της Γ’2 τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σπάνια ειδώλια, αγγεία, σκεύη από νησιώτικο, διάφανο μάρμαρο καθώς και χρηστικά αγγεία από πηλό, από τα οποία πολλά είναι μοναδικά σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης υπάρχει ένας ειδικός χώρος για παιδιά, το παιδικό εργαστήρι , όπου οι μικροί μαθητές συζητούν , αντιγράφουν τα εκθέματα, τα πλάθουν με πηλό και βλέπουν κουκλοθέατρο με όμορφες κούκλες-ειδώλια.

4) Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015- Γ’1 τάξη:

Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Οι μαθητές της Γ’1 τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σπάνια ειδώλια, αγγεία, σκεύη από νησιώτικο, διάφανο μάρμαρο καθώς και χρηστικά αγγεία από πηλό, από τα οποία πολλά είναι μοναδικά σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης υπάρχει ένας ειδικός χώρος για παιδιά, το παιδικό εργαστήρι , όπου οι μικροί μαθητές συζητούν,αντιγράφουν τα εκθέματα, τα πλάθουν με πηλό και βλέπουν κουκλοθέατρο με όμορφες κούκλες-ειδώλια.

5) Τρίτη, 28 Απριλίου 2015- Β’ τάξη:

Κέντρο Τέχνης

Με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της δεξιοτεχνίας καθώς και την καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη φύση και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με βάση την επικοινωνιακή διαδικασία μέσα από τα βιώματα της σύγχρονης τέχνης και εντάσσεται στις δραστηριότητες του διαθεματικού της Β’ τάξης.

Μ Α Ϊ Ο Σ   2 0 1 4

1) Τετάρτη, 27 Μαϊου 2015- Όλες οι τάξεις:

Κάθε χρόνο το Μάϊο όλες οι τάξεις του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης πραγματοποιούν την καθιερωμένη ψυχαγωγική τους εκδρομή στην κατασκήνωση Kinderland στον  Κάλαμο.  Εκεί θα ζήσουν μια μέρα στη φύση μαζί με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και το παιχνίδι.

Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ   2 0 1 4

1) Τρίτη 2 Ιουνίου-Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015- Όλες οι τάξεις:

Εβδομάδα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) θα γίνουν ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις και εξορμήσεις που στόχο θα έχουν την ενίσχυση της περιβαλλοντικής – οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

2) Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015- Όλες οι τάξεις:

Γιορτή Λήξης του Σχολικού Έτους 2014-2015 του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

3) Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015- Ε’ τάξη:

Ιππικός Όμιλος Παιανίας

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Παιανίας και θα ξεναγηθούν στη μικρή φάρμα του ομίλου. Παράλληλα οι μαθητές θα μάθουν όλα τα μυστικά για τη ζωή του αλόγου, τη φροντίδα που απαιτεί το ζώο αυτό σε ένα οργανωμένο όμιλο και θα ξεναγηθούν στους χώρους του ομίλου. Τέλος ειδικευμένοι εκπαιδευτές του ομίλου θα μιλήσουν στα παιδιά  για το άθλημα της ιππασίας και τους ιππικούς αγώνες.

4) Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 -  Β’ τάξη:

ΔΡΩ «Στα Ίχνη του Δάσους»

Με την επίσκεψή τους στο δάσος Καισαριανής οι μαθητές της Β΄ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα θέσουν στόχο να εξαπλωθεί το πράσινο παντού γύρω τους. Θα ασχοληθούν με θέματα όπως ο αέρας, η καθαρή ατμόσφαιρα, το νερό, τα φυτά. Με όλα αυτά θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα του περιβάλλοντος. Τέλος θα φυτέψουν ένα νέο δέντρο προσφέροντας ένα δώρο στη γη και στους ανθρώπους.

5) Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 - Α’ τάξη

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Μαθαίνω να κυκλοφορώ»

Στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Μάκρη οι μαθητές της Α’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα οδηγήσουν με απόλυτη ασφάλεια βενζινοκίνητα αυτοκίνητα φορώντας κράνη και ζώνες και θα μάθουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

6) Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 - Γ’ τάξη:

Επίσκεψη στο Ο.Α.Κ.Α.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφτούν το ΟΑΚΑ και θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Γνωριμία με τα μη διαδεδομένα αθλήματα». Οι μαθητές θα ξεναγηθούν στους  ιστορικούς χώρους που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών 2004 και θα ψυχαγωγηθούν, μαθαίνοντας και παίζοντας τα Ολυμπιακά αθλήματα στους φυσικούς τους χώρους υπό την καθοδήγηση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

7) Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 - Δ’ τάξη:


Επίσκεψη στο Ο.Α.Κ.Α.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφτούν το ΟΑΚΑ και θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Γνωριμία με τα μη διαδεδομένα αθλήματα». Οι μαθητές θα ξεναγηθούν στους  ιστορικούς χώρους που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών 2004 και θα ψυχαγωγηθούν, μαθαίνοντας και παίζοντας τα Ολυμπιακά αθλήματα στους φυσικούς τους χώρους υπό την καθοδήγηση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

8) Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 - Στ’ τάξη:

Ημερήσια Εκδρομή – Ναύπλιο

Τα παιδιά της ΣΤ΄  τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης λίγο πριν αποχαιρετήσουν το Δημοτικό Σχολείο  θα πραγματοποιήσουν  ημερήσια εκδρομή,  στην πανέμορφη πρωτεύουσα του νομού Αργολίδος, το Ναύπλιο. Θα ξεναγηθούν στο Ιστορικό κέντρο της πόλης και στο φρούριο του Παλαμηδίου συνδέοντας γεγονότα της Ιστορίας, που διδάχτηκαν τη χρονιά που πέρασε, με μνημεία  της πόλης του Ναυπλίου.