Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
banner  ergst dexiot2
Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών «Αρχέλων» επισκέφθηκαν οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.
Το Κέντρο, το οποίο στεγάζεται σε βαγόνια τού ΟΣΕ, περιθάλπει θαλάσσιες χελώνες οι οποίες έχουν τραυματιστεί και, αφού τους παράσχει τροφή και ιατρική φροντίδα για όσο χρονικό διάστημα το έχουν ανάγκη, τις απελευθερώνει στο φυσικό τους περιβάλλον.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο δεκάδων εθελοντών από όλον τον κόσμο, οι οποίοι εκείνη την ώρα είτε καθάριζαν τις ειδικές δεξαμενές είτε προσέφεραν ιατρική φροντίδα στις χελώνες που βρίσκονταν εκεί είτε τις τάιζαν με ειδικές λαβίδες, καθώς οι ίδιες αδυνατούν να τραφούν μόνες τους.
Με σειρά εικόνων αλλά και παρακολουθώντας μια ταινία μικρού μήκους τα παιδιά άκουσαν και έμαθαν πολλά για τη ζωή τής θαλάσσιας χελώνας και προβληματίστηκαν για τους κινδύνους που διατρέχει από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι την ενηλικίωσή της. Συνειδητοποίησαν δε ότι η θαλάσσια χελώνα, καθώς και όλα τα ζωντανά πλάσματα που υπάρχουν στη γη, δεν είναι παρά κρίκοι μιας τεράστιας αλυσίδας, μέρος τής οποίας αποτελούμε και εμείς οι άνθρωποι. Αν κάποιος από αυτούς τους κρίκους σπάσει, τότε θα διαταραχθεί η ισορροπία που υπάρχει στη φύση, με καταστροφικά αποτελέσματα για τη ζωή όλων!
Η βιωματική αυτή εμπειρία ευαισθητοποίησε τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι αποχαιρέτισαν τις χελώνες με την ευχή πολύ σύντομα να γιατρευτούν και να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο.


Ανακοινώσεις Γ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30