ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ
Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Αύγουστος 2018
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31
ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Γ΄ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ- ΤΟΣΙΤΣΕΙΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΕΚΑΛΗΣ

Σχολικό  Έτος 2017-2018

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

11 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμός στο Θέατρο των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων.

Υποδοχή μαθητών Α΄ τάξης από μαθητές της ΣT΄ τάξης

22 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόβα σεισμού στις  Α΄,Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις

29 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση γονέων των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων στις 15:30 και της Α΄ τάξης στις 16:30.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

06 Οκτωβρίου 2017

Γ΄ τάξη  -   Δρω « Πρωτόγονος Άνθρωπος »

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, τα παιδιά της Γ΄ τάξης του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα επισκεφτούν το ΔΡΩ και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Πρωτόγονος Άνθρωπος» όπου θα   ανακαλύψουν τη ζωή των πρώτων ανθρώπων συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της μικρής κοινωνίας τους. Μαθαίνουν για την Ένδυση, το κυνήγι, την τροφή, τα όπλα, τα εργαλεία, τη φωτιά, τη μουσική, τη ζωγραφική, τις τέχνες και την επικοινωνία των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

10 Οκτωβρίου 2017

Ε΄1 τάξη - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αρσακείου Ψυχικού

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Ε1΄ τάξης του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Με τη βοήθεια τού χάρτη», κύρια σημεία τού οποίου είναι βασικοί χαρτογραφικοί όροι, η χρησιμότητα των χαρτών στην καθημερινή ζωή, η χρήση των μαθηματικών γνώσεων για τον υπολογισμό τής κλίμακας.

11 Οκτωβρίου 2017

Α΄  τάξη - Μουσείο Βορρέ «Εργαστήρι Ανακυκλώσιμης Τέχνης »

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα επισκεφτούν το Μουσείο Βορρέ που ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά! Το Μουσείο Βορρέ αποτελεί την απόδειξη της ομορφιάς που μπορεί να παραχθεί από την αγάπη προς την τέχνη. Ο Ίωνας Βορρές δημιούργησε ένα πολιτιστικό ίδρυμα που φιλοξενεί συλλογές από τις πιο πλήρεις και αντιπροσωπευτικές σχετικά με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και παράδοση και στη συνέχεια ο Γιώργος Βορρές, εμπνεύστηκε εκεί την πιο αισιόδοξη μορφή τέχνης: την τέχνη από ανακύκλωση!

12 Οκτωβρίου 2017

Β΄  τάξη – Μουσείο Ηρακλειδών «Κινέζικη Υφαντική και Αριθμητικά μοτίβα»

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα επισκεφτούν  το Μουσείο Ηρακλειδών. Το μουσείο υπηρετεί την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Όραμά του είναι να προσφέρει στους νέους την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, που θα τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής αλλά και της αυριανής εποχής. Έτσι οι μαθητές  του σχολείο μας μέσα  από το πρόγραμμα «Κινέζικη Υφαντική και Αριθμητικά μοτίβα» θα έχουν την ευκαιρία  να κατανοήσουν την κινεζική αντίληψη σε σύγκριση με την αντίστοιχη ελληνική, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ε΄2 τάξη - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αρσακείου Ψυχικού

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε2΄ τάξης του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Με τη βοήθεια τού χάρτη», κύρια σημεία τού οποίου είναι βασικοί χαρτογραφικοί όροι, η χρησιμότητα των χαρτών στην καθημερινή ζωή, η χρήση των μαθηματικών γνώσεων για τον υπολογισμό τής κλίμακας.


13 Οκτωβρίου 2017

Δ΄1 τάξη – Paradise Park «Εργοστάσιο Σοκολάτας»

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας θα γνωρίσουν μέσα από μοναδικά εκθέματα, κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας, μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα. Ακολουθούν τα ίχνη της ξεκινώντας από την πραγματική Ζούγκλα και έναν Ναό των Αζτέκων και αφού μάθουν την ιστορία της σε μια παραδοσιακή Καλύβα του Αμαζονίου, οδηγούνται στον πιο δαιδαλώδη Λαβύρινθο…

19 Οκτωβρίου 2017

Στ΄ τάξη  -   Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα επισκεφθούν το Πλανητάριο. Το Πλανητάριο αποτελεί μέσο συνθετικής επιμορφώσεως και ένας σπουδαίος τρόπος για εκατομμύρια ανθρώπους να μάθουν πράγματα που πίστευαν ότι είναι πέρα από τη μαθησιακή ικανότητά τους, για τους μεγαλύτερους να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους νεότερους και για τους εμπειρογνώμονες να έρθουν σε επαφή με τους ανειδίκευτους.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεις -  Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Στις 12.00  Πανηγυρικός Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940»

Οι μαθητές / τριες  των  Α΄, Β΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου

δεν θα έρθουν σχολείο και δεν θα λειτουργήσουν οι απογευματινοί όμιλοι.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

01 Νοεμβρίου 2017

Β΄  τάξη - Ένεκα Παιδείας «Το τρένο των συναισθημάτων»

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, οι μικροί μας μαθητές θα επισκεφτούν το Ένεκα Παιδείας  και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το τρένο των συναισθημάτων»….. όταν ένα τρένο έχει φτερά και ταξιδεύει στις χώρες των συναισθημάτων τα παιδιά βιάζονται να επιβιβαστούν για το παραμυθένιο ταξίδι. Οι μικροί ταξιδιώτες θα γεμίσουν τα βαγόνια με επιθυμίες και όνειρα. Θα Ταξιδέψουν στις χώρες του θύμου, της λύπης, του φόβου, της χαράς και της αγάπης. Θα μάθουν να επιλέγουν σωστά τις λέξεις, τις εικόνες, τα χρώματα, τις κινήσεις και τα τραγούδια που ταιριάζουν σε κάθε συναίσθημα.… θα νιώσουν στην ψυχή τους τα συναισθήματα να ανθίζουν σαν τα λουλούδια και τότε θα έχουν ολοκληρώσει ένα από τα πιο σημαντικά ταξίδια στην ζωή τους!

03 Νοεμβρίου 2017

Γ΄ τάξη  - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα επισκεφτούν τη  Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και θα  παρακολουθήσουν τη μακρόχρονη επιρροή της επιστημονικής φαντασίας σε όλο το εύρος της σύγχρονης κουλτούρας. Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με οδηγό την επιστημονική φαντασία: από το 19ο αιώνα στο μέλλον και πίσω στο σήμερα, στα βάθη της ανθρώπινης αντίληψης.

07 Νοεμβρίου 2017

Ε΄ τάξη – Ρωμαϊκή Αγορά

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ τάξεων  του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου θα επισκεφτούν την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και την Βιβλιοθήκη του Αδριανού, όπου ήταν το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας στους Ρωμαϊκούς χρόνους, μέχρι και τις αρχές του 19ου αιώνα γνωστό και ως το Παζάρι της Αθήνας. Ύστερα θα ακολουθήσει μια όμορφη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στις παλιές γειτονιές της πόλης.

08 Νοεμβρίου 2017

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ - Γιορτή των Ταξιαρχών  

Θέατρο Αρσακείων Σχολείων Δοξολογία και Αρτοκλασία.

14 Νοεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης θα επισκεφτούν το Ο.Α.Κ.Α. Εκεί θα γνωρίσουν τα διαδεδομένα και μη   ολυμπιακά αθλήματα! Στο πρόγραμμα αυτό, που υλοποιείται στις εγκαταστάσεις τού Ο.Α.Κ.Α., θα δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν από κοντά το μεγαλείο τού σύγχρονου ελληνικού επιτεύγματος των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2004 και να διασκεδάσουν παίζοντας γνωστά και μη ολυμπιακά αθλήματα στους ίδιους χώρους από τους οποίους πέρασαν εκείνοι οι μεγάλοι Ολυμπιονίκες.    

15 Νοεμβρίου 2017

Α΄ τάξη  -   Θέατρο Κιβωτός -«Χένσελ και Γκρέτελ».

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου οι μαθητές της Α΄ τάξης θα επισκεφτούν το θέατρο Κιβωτός και θα παρακολουθήσουν  την παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Χένσελ και Γκρέτελ». Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν ένα μουσικό έργο, βασισμένο σ΄ ένα τρυφερό παραμύθι πλούσιο σε μηνύματα, «μιλάει για την μανία των παιδιών να κοροϊδεύουν», που με την υπόθεση του θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, των αδελφών Γκρίμ.

23 Νοεμβρίου 2017

Δ΄  τάξη – Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ «Μπελ και Σεμπάστιαν»

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης θα επισκεφτούν τον κινηματογράφο Δαναό και θα δουν την γαλλική ταινία «Μπελ και Σεμπαστιάν». Πρόκειται για μια ταινία, για την οικογένεια έξοχα κινηματογραφημένη, που εγκλωβίζει την απερίγραπτη ομορφιά του τοπίου των γαλλικών Άλπεων και επικεντρώνεται στην ανιδιοτελή αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ ενός μικρού αγοριού και ενός σκύλου.

17 Νοεμβρίου 2014  

Γιορτή Πολυτεχνείου

23 Νοεμβρίου 2017

Γ΄  τάξη – Γαϊδουροχώρα «Το μάζεμα της ελιάς»

Στις 23 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας θα επισκεφτούν μια φάρμα στο Κορωπί – έναν διαφορετικό χώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας με θέμα το Γαϊδουράκι!  Σκοπός μας είναι να “συστήσουμε“ αυτό το άγνωστο ... Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση θα μάθουν τα πάντα για την προέλευση, την φυσιολογία, τις ανάγκες, την ιστορία του ζώου, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια μας και τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, θα παρατηρήσετε τις σχέσεις μεταξύ τους και την συμπεριφορά τους στην αγέλη!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

4 Δεκεμβρίου 2017

Ε΄ τάξη  -  Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Δευτέρα 4  Δεκεμβρίου οι μαθητές, της Ε τάξης του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας τού τμήματος Γεωλογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών τα παιδιά γνωρίζουν συλλογές ορυκτών, πετρωμάτων και μεταλλευμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά την ξενάγηση αναλύονται θέματα όπως η ιστορία και η σημασία των μεταλλείων τού Λαυρίου, ο ορυκτός πλούτος τής Ελλάδας και η ιστορία τού ηφαιστειακού κέντρου τής Σαντορίνης από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Στις προθήκες υπάρχουν 2.500 δείγματα από ορυκτά, καθώς και πολύτιμοι λίθοι.

06 Δεκεμβρίου 2017

A΄ τάξη – Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου

Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017, οι μικροί μας μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Θέατρο Σκιών του κ. Σπυρόπουλου να παρακολουθήσουν μια παιδική παράσταση με τον γνωστό σε όλους μας Καραγκιόζη.

08 Δεκεμβρίου 2016

Παζάρι- Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού

14 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤ΄ τάξη – Πινακοθήκη Κουβουτσάκη

Την  Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ θα επισκεφτούν την   Πινακοθήκη Κουβουτσάκη που ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Ν. Κουβουτσάκη.
Σκοπός της είναι η ανάπτυξη, η καλλιέργεια, η προαγωγή και η διάδοση των εικαστικών τεχνών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνική παραστατική ζωγραφική και γλυπτική. Η μόνιμη συλλογή της στεγάζεται σε αίθουσες σύγχρονων μουσειολογικών προδιαγραφών, συνολικής έκτασης περίπου 2.000 τ.μ.

14 Δεκεμβρίου 2017

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεις.

Επίδοση Ελέγχων Προόδου  Α΄ Τριμήνου στους γονείς και κηδεμόνες


18 Δεκεμβρίου 2017

Δ΄ τάξη  -   Μουσείο Πειραμάτων «Μαγική Χημεία»

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα επισκεφτούν το Μουσείο Πειραμάτων. Ένα συναρπαστικό εργαστήριο Χημείας για μικρούς «μεγάλους» επιστήμονες. Διαλύματα που αλλάζουν χρώμα, παράγουν ζέστη ή κρύο, αφρό αι ίζημα. Πειράματα με οξέα, βάσεις και δείκτες. Η παραγωγή πλαστικού, είναι θέμα χημείας. Εκτός από τα κλασικά πειράματα α παιδιά θα δουν εντυπωσιακές αντιδράσεις μέχρι και εκρήξεις.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

23/12/2017 ΈΩΣ ΚΑΙ 07/01/2018

 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

16 Ιανουαρίου 2018

Ε΄ τάξη - Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας θα επισκεφτούν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.

17 Ιανουαρίου 2018

Α΄ τάξη – Βιωματικό Σχολείο  «Αγαπώ το σώμα μου»

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας θα επισκεφτούν το Βιωματικό Σχολείο και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα  «Αγαπώ το σώμα μου». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας όπου τα παιδιά παρακινούνται ώστε να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες και μια καλή ποιότητα ζωής, μέσα από την ισορροπημένη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα, με δραστηριότητες όπως κουκλοθεατρική παράσταση, μουσικοκινητικά παιχνίδια και γνωριμία με τη Μεσογειακή Πυραμίδα Διατροφής.

19 Ιανουαρίου 2018

Δ΄ τάξη - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης θα επισκεφτούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Το μουσείο σταδιακά εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του, που αριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

24 Ιανουαρίου 2018

Β΄ τάξη – PLANET PHYSICS

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι μαθητές της Β΄ τάξης θα έχουν την ευκαιρία θα γνωρίσουν για το πόσο πολύ έχει προχωρήσει η Φυσική, αποκαλύπτοντας φαινόμενα και νόμους που ακόμα και σήμερα μοιάζουν απίστευτα! Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Ιανουάριος 2018

Στ΄ τάξη - Βουλή των Ελλήνων

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης θα επισκεφτούν την Βουλή των Ελλήνων. Θα γίνει ξενάγηση στους χώρους τού κτηρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων και στο εντευκτήριο. Οι μαθητές θα μάθουν για την ιστορία τού κτηρίου και θα ξεναγηθούν και στην έκθεση που φιλοξενεί η Βουλή.


30 Ιανουάριος 2018

Τριών Ιεραρχών - οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης θα τιμήσουν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών με Δοξολογία και Αρτοκλασία, στο χώρο του Θεάτρου των Σχολείων.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

12  Φεβρουαρίου 2018

Α΄ τάξη - Μουσείο Βαρνάβα

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας θα επισκεφτούν το Μουσείο Βαρνάβα και θα παρακολουθήσουν το  βιωματικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Λαϊκό Παραμύθι».

Φεβρουάριος 2018

Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεις

Παιδική Παράσταση

ΜΑΡΤΙΟΣ

01 Μαρτίου 2018

ΣΤ΄ τάξη – Ιστορικό Μουσείο

Την Πέμπτη 01 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ιστορία του νεότερου Ελληνισμού ( την περίοδο της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, την Επανάσταση του 1821, τους απελευθερωτικούς αγώνες, τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, την πολιτική, την κοινωνική και την πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα) μέσα από τα εκθέματα του μουσείου.

7 Μαρτίου 2018

Γ΄ τάξη – Τροφούπολη  «Υγιεινή Διατροφή»

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον πρότυπο παιδότοπο «Τροφούπολη» που αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιστημονική ιδέα, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα που αφορούν την υγιή τους ανάπτυξη, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων έχοντας ως πρότυπο τη Μεσογειακή διατροφή.

15 Μαρτίου 2018

Α΄ τάξη – Βιωματικό Σχολείο - «Μέλισσα – Τα μυστικά της Κυψέλης»

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας θα επισκεφτούν το Βιωματικό Σχολείο και θα παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μέλισσα – Τα μυστικά της Κυψέλης». Πόσα πράγματα ξέρουμε για τις μέλισσες, εκτός από το ότι μπορούν να μας τσιμπήσουν; Ξέρουμε σίγουρα για το μέλι, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή! Τα μυστικά της κυψέλης είναι πολλά! Μικροσκόπια για την ανατομία της μέλισσας, δοκιμή μελιού, πείραμα για τη διατροφική του αξία, μελέτη των μελισσοκομικών εργαλείων μας κάνουν να αγαπήσουμε το θαυμαστό αυτό έντομο. Παιχνίδια για το χορό των μελισσών, μας δείχνουν τον τρόπο επικοινωνίας τους. Πρωτότυπες δραστηριότητες μας αποκαλύπτουν το ρόλο των εργατριών, των κηφήνων, αλλά και της βασίλισσας μέσα σε ένα μελίσσι. Η πιο μαγική στιγμή όμως είναι αυτή, που… ένα ολοζώντανο μελίσσι έρχεται και βουίζει μπροστά μας!

14 Μαρτίου 2017

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεις.

Επίδοση Ελέγχων Προόδου  Β΄ Τριμήνου στους γονείς και κηδεμόνες

16 Μαρτίου 2018

Δ΄ τάξη – Ακρόπολη

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα επισκεφτούν την Ακρόπολη και θα έρθουν σε επαφή με τα εκθέματα και τον αρχαίο πολιτισμό.

Μάρτιος 2018

Ε΄ τάξη – Ίδρυμα Νιάρχος

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στους χώρους του νέου Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όπου με τα ανανεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στην παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα…

29 Μαρτίου 2017

Χαιρετισμοί - Εκκλησιασμός

23 Μαρτίου  2017

Επίσημη Γιορτή από το Γ΄ Δημοτικό


30 Μαρτίου 2018

Β΄ τάξη – Μουσείο Βαρνάβα – «Λαζαράκια»

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου οι μαθητές της Β΄ τάξης Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου  Δημοτικού θα επισκεφτούν το Μουσείο Βαρνάβα στο οποίο μπορεί κανείς να γνωρίσει τον πολιτιστικό πλούτο και την κληρονομιά που άφησαν οι παλαιότερες. Με τη συμμετοχή των μαθητών μας θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα η θρησκευτική δράση που αφορά το Σάββατο του Λαζάρου. Οι μικροί μαθητές θα ακούσουν την ιστορία του Λαζάρου, θα συμμετάσχουν στην αναπαράσταση της ανάστασής του και θα μάθουν να τραγουδούν τα κάλαντά του. Στη συνέχεια θα ζυμώσουν και θα φτιάξουν τα δικά τους λαζαράκια σε συνάρτηση με τις αντίστοιχες παραδόσεις του λαού μας.

 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

25 Απριλίου 2018

Α΄ τάξη   -   Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Την Τετάρτη στις 25 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης θα πάνε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Μάκρη. Εκεί τα παιδιά θα οδηγήσουν με απόλυτη ασφάλεια βενζινοκίνητα αυτοκίνητα φορώντας κράνη και ζώνες και θα μάθουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Μέσα σ’ έναν υπέροχο και ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο 6 στρεμμάτων που έχει δημιουργηθεί με τη φροντίδα, την ευαισθησία και την αγάπη του προσωπικού,  τα παιδιά θα εκπαιδευτούν, θα παίξουν και βέβαια θα λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΣΧΑ

02/04/2018 ΈΩΣ ΚΑΙ 15/04/2018

ΜΑΪΟΣ

Μάιος 2018

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Τάξης του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα επισκεφτούν το νέο κέντρο  «Σταύρος Νιάρχος» που δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να δει το εργοτάξιο και να ενημερωθεί για τις τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής του έργου, καθώς και για την αποστολή του ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα μέσα από εκθέσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους το Κέντρο Επισκεπτών προσφέρει μια «πρώτη γεύση» της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ που κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως  Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια.

4 Μαΐου 2018

Β΄ τάξη   -   Junior Paradise Park -«Ο μικρός κτηνοτρόφος & τα γαλακτοκομικά προϊόντα»

Την Παρασκευή 4 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας θα επισκεφτούν το Junior Paradise Park και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Ο μικρός κτηνοτρόφος & τα γαλακτοκομικά προϊόντα». Τα παιδιά θα ντυθούν μικροί κτηνοτρόφοι και θα γνωρίσουν τα οικόσιτα και τα άγρια ζώα που μπορούν να ζήσουν σε μία φάρμα, μαθαίνουν για τις διαφορές τους, τα βασικά τους χαρακτηριστικά, για την αναπαραγωγή τους, τον μηρυκασμό και την παραγωγή γάλακτος, τα παράγωγα προϊόντα, τη διατροφική τους αξία και τη θέση τους στη διατροφική πυραμίδα, τη σημαντικότητά τους στην οικονομία ενός τόπου.

18 Μαΐου 2018

Γ΄ τάξη   -   ΚΙΒΩΤΟΣ -« Από το Στάρι... στο Ψωμί!»


Την Παρασκευή 18 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο, βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής σταριού και ψωμιού, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Θα λιχνίσουμε, θα αλωνίσουμε, θα γυρίσουμε τον πέτρινο αλευρόμυλο, θα φάμε ψωμάκι και θα ζυμώσουμε κουλουράκια.

8 Μαΐου 2018

Ε΄ τάξη   -   Ίδρυμα Μείζονος Θόλος «Αγία Σοφία»

Την Τρίτη 08 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ τάξεων του Γ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού θα επισκεφτούν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Τα παιδιά  θα  παρακολουθήσουν   την  διαδραστική  παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας με θέμα «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» που αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και  δημιουργήθηκε  ειδικά  για  το  θέατρο  Εικονικής  Πραγματικότητας  «Θόλος»  του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Στη συνέχεια θα δουν το πρόγραμμα « Ήλιος, Άνεμος, Νερό, ενέργεια στο μέλλον ».
 

25 Μαΐου 2017

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ : Ψυχαγωγική εκδρομή Kinderland

Ατέλειωτο παιχνίδι στο καταπράσινο και γεμάτο αθλοπαιδιές περιβάλλον τής κατασκήνωσης Kinderland στον Κάλαμο Αττικής. Η ξεχωριστή αυτή  εκδρομή είναι καθαρά ψυχαγωγική και συμβάλλει στο να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις !


ΙΟΥΝΙΟΣ

06 Ιουνίου 2018

Στ΄ τάξη  -    Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου τα παιδιά της Στ΄ τάξης, λίγο πριν αποχαιρετήσουν το δημοτικό σχολείο, θα πραγματοποιήσουν ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα τού νομού Αργολίδος, το Ναύπλιο. Θα ξεναγηθούν στο ιστορικό κέντρο τής πόλης και στο φρούριο τού Παλαμηδίου, συνδέοντας γεγονότα τής Ιστορίας που διδάχθηκαν τη χρονιά που πέρασε με μνημεία τής πόλης τού Ναυπλίου.

08 Ιουνίου 2018

Β΄ τάξη   -   «Αρχέλων»

Την Παρασκευή  08  Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, την θα επισκεφτούν το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών. Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέτα-Καρέτα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

15 Ιουνίου 2018

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ : Ψυχαγωγική εκδρομή -  Paradise Park

            Την Παρασκευή 15 Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, την θα επισκεφτούν το Βιωματικό Πάρκο Paradise Park. Σκοπός είναι να προσφέρουμε στα παιδιά γνώσεις και εμπειρίες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που έχουν γράψει την ιστορία του τόπου και του πολιτισμού μας, αλλά και δραστηριότητες που πηγάζουν από τις επιστήμες και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

 
ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παράδοση Ελέγχων Προόδου και Τίτλων Προόδου  στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης