Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν στη μαθητική ημερίδα με θέμα «Η αριστοτελική σκέψη στον σύγχρονο κόσμο», η οποία οργανώθηκε από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Εστία Επιστημών Πάτρας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Πατρών και οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν με τηλεσύνδεση μέσω Skype.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές Σαργιωτάκη Ελίζα, Σιδερής Γεώργιος, Σταυράκης Γεώργιος και Τζαβάρα Μαρία παρουσίασαν εισήγηση με θέμα «Οι έννοιες τού χώρου και τού χρόνου στην αριστοτελική φιλοσοφία», με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Χρήστο Δευτεραίο, φυσικό, και Ηλία Ανδροβιτσανέα, φιλόλογο. Οι μαθητές κλήθηκαν να εξετάσουν τις έννοιες τού χώρου και τού χρόνου στο αριστοτελικό έργο, ώστε να καταδειχθεί η επίδραση την οποία αυτός ο σπουδαίος φιλόσοφος άσκησε στη σύγχρονη Φυσική επιστήμη, καθώς πρόκειται για δύο περίπλοκες, θεμελιώδεις όμως έννοιες για την αντίληψη τής πραγματικότητας από τον άνθρωπο.
Επίσης, οι μαθητές Αλεξανδρίδης Βασίλειος, Αναγνωστοπούλου Βιργινία, Ανδριοπούλου Μαργαρίτα, Βλάμη Μελίνα, Γοντζέ Παρασκευή, Δρακοπούλου Πελαγία και Νομικού Μαρία συμμετείχαν στο συνέδριο με αναρτημένη εισήγηση (poster) αφιερωμένη στο θέμα τής φιλίας με τίτλο “ἔστι γάρ ὁ φίλος ἄλλος αὐτος” και με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Αφροδίτη Μέρμηγκα. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν μελετώντας τα σχετικά χωρία από τα "Ηθικά Νικομάχεια" τού μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου.


Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Λυκείου

Αναγγελίες Β' Αρσακείου - Τοσιτσείου Λυκείου

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31