Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης με το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ) για την υλοποίηση τού ευρωπαϊκού προγράμματος “PRACTICE – Preventing Radicalism through Critical Thinking Competences” οι φιλόλογοι κ. Αφροδίτη Μέρμηγκα, Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου και Ευρυδίκη Δημητριάδου, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, παρακολούθησαν επιμόρφωση, η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο ενημερωτικές συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν εντός τού Ιανουαρίου 2020.

Το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ) εφαρμόζει μια σειρά εκπαιδευτικών πρακτικών για την προώθηση τής διαφορετικότητας στην τάξη και την πρόληψη τού ριζοσπαστισμού στα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, μέσω τής ανάπτυξης τής κριτικής σκέψης των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο στόχος των προγραμμάτων είναι να ενισχύσουν τους εκπαιδευτικούς με γνώσεις και εργαλεία που θα μπορούν να  αξιοποιήσουν στη σχολική πραγματικότητα για να συμβάλουν πιο ουσιαστικά στην προώθηση τής διαφορετικότητας, των κοινών αξιών τής ελευθερίας και τής ανεκτικότητας, καθώς και στην πρόληψη τού ριζοσπαστισμού και την καταπολέμηση των διακρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Απώτερος στόχος, εξάλλου, τής συνεργασίας και συμμετοχής τού Σχολείου στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι και η δικτύωσή του με άλλα σχολεία τής Ελλάδας και τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να τεθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους εκπαιδευτικούς, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση τού σχολικού κλίματος  και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου σχολικού περιβάλλοντος.