Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
sxolikos vios
logeio

poiites

kavafis

anaskafh

banner1821

Στο πλαίσιο διεξαγωγής τού Μαθητικού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (Μ.U.N.), ομάδα μαθητών τού Β΄ Αρσακείου- Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης εκπροσώπησε τη Φινλανδία, την Ουγγαρία και την Αυστραλία.
Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια- Τοσίτσεια Σχολεία Πατρών, οι μαθητές επιχειρηματολόγησαν και αντιπαρατέθηκαν πάνω σε διεθνή ζητήματα προβάλλοντας τη θέση τής χώρας που εκπροσωπούσαν  και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.
Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας κ. Ιωάννας Παπαδήμα οι μαθητές, έχοντας ως κεντρική ιδέα την παγκόσμια ευημερία, την ελευθερία και την ειρήνη μεταξύ των λαών, ευαισθητοποιήθηκαν στα εξής θέματα :
ΠΟΛΙΤΙΚΑ: ενίσχυση τού διαμεσολαβητικού ρόλου τού ΟΗΕ, αναγνώριση τής αυτονομίας των Κούρδων
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: ανθρωπιστική βοήθεια στις εμπόλεμες ζώνες , καταπολέμηση τού εμπορίου λευκής σαρκός σε διεθνές επίπεδο
ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ: καταπολέμηση τής διεθνούς τρομοκρατίας, νομιμότητα των στοχευμένων δολοφονιών
ΝΟΜΙΚΑ: προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, μόνιμα μέλη τού Συμβουλίου Ασφαλείας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ: η συνθήκη τού Παρισιού, αειφόρος ανάπτυξη μέσω τής πράσινης οικονομίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: υλοποίηση των στόχων τής αειφόρου ανάπτυξης για την καταπολέμηση τής φτώχειας, αγροτική ανάπτυξη στην Αφρική
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: προοπτικές απασχόλησης για τους πρόσφυγες, δημιουργία ασφαλών συνθηκών για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες
Στο συνέδριο έλαβαν μέρος οι μαθητές :
Αγγελοπούλου Αλίκη (Γ΄1), Ανδριοπούλου Αλεξάνδρα (Γ΄1), Βαν Ρέιν Ηλέκτρα (Γ΄1), Γιαλελή Μάγδα(Γ΄1), Γιαμπουρά Καλλιόπη (Γ΄1), Δουβή Κατερίνα (Γ΄2), Ζελενίτσας Βασίλης (Γ΄2), Ιωαννίδου Αγγελιάνα (Γ΄2), Καούσιας Θάνος (Γ΄2), Κωλέττη Ναταλία (Γ΄3), Μαμαλάκης Γιώργος(Γ΄3), Μπέρμινγχαμ Ζωή (Γ΄3), Μωραίτη Αγγελίνα (Γ΄3), Παναγίδη Μαργαρίτα (Γ΄3), Παπιώτη Λυδία (Γ΄4), Ρέππας Στράτος( Γ΄4) και Χριστοφορίδου Στέλλα (Γ΄4).

Οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος μιλούν για την εμπειρία τους:

"Το MUN για μένα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Στην αρχή, λόγω τού άγχους, είχα σχεδόν μετανιώσει για την απόφασή μου βλέποντας τον φόρτο εργασίας που με περιμένει. Όταν όμως έφτασα στη Πάτρα, μου έφυγαν όλες οι αμφιβολίες και προσπάθησα να απολαύσω την κάθε στιγμή του Συνεδρίου. Μέσα από τις διαπραγματεύσεις για φλέγοντα θέματα τού σημερινού κόσμου και χάρη στο όμορφο κλίμα που υπήρχε, συνειδητοποίησα την αξία τού MUN και έζησα μοναδικές στιγμές…"
Αγγελίνα Μωραΐτη (Γ΄3)

"Το MUN για εμένα ήταν μια εμπειρία….. ΑΞΕΧΑΣΤΗ!! Είναι εντυπωσιακό να απευθύνεσαι σε αντιπροσώπους χωρών. Το κακό είναι ότι μετά από αυτό πρέπει να επιστρέψεις πίσω στην πραγματικότητα και να ανυπομονείς να πας σε άλλο MUN, γιατί τα MUN, όσοι τα έχουν παρακολουθήσει, ξέρουν πως είναι εθιστικά…"
Αλίκη Αγγελοπούλου (Γ΄1)

"Η πρώτη μου φορά σε MUN, συγκεκριμένα στο ATSMUN, ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Φτάνοντας στο Συνέδριο τής Πάτρας, δεν ήξερα τι να περιμένω. Μετά την προετοιμασία που όλοι είχαμε κάνει πριν το συνέδριο και τον φόρτο εργασίας που είχαμε, δεν ήξερα αν θα περάσω καλά ή αν θα είναι βαρετό. Όλες μου οι αμφιβολίες, όμω,ς έφυγαν σχεδόν αμέσως και πέρασα Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Α!! Το καλύτερο κομμάτι για εμένα βέβαια ήταν τα άτομα που γνώρισα εκεί με τα οποία πιστεύω ότι θα παραμείνουμε φίλοι για πολύ καιρό. Τελικά, όλοι μας οι κόποι ανταμείφτηκαν και διασκεδάσαμε απίστευτα. Ειλικρινά πιστεύω πως όλοι πρέπει τουλάχιστον μία φορά να λάβουν μέρος."
Αλεξάνδρα Ανδριοπούλου (Γ1)





Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Αναγγελίες Β' Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30