Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
sxolikos vios
logeio

poiites

kavafis

anaskafh

banner1821

Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, ξεκινώντας τη σχολική χρονιά 2017-2018, υλοποίησαν ποικίλες κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Στόχος των δράσεων αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών και η συνειδητοποίηση μιας άλλης πτυχής τής πραγματικότητας.
Ειδικότερα, με επικεφαλής τα μέλη τού δεκαπενταμελούς συμβουλίου, κατά τη διάρκεια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2017 συγκέντρωσαν χρήματα και δέματα με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια και βιβλία προκειμένου να ανακουφίσουν τον πόνο ανθρώπων που δυσκολεύονται οικονομικά στις ημέρες μας.
Στη συνέχεια οι μαθητές τής Γ΄2 τάξης επισκέφθηκαν, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, τον ιερό ναό τού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, όπου παρέδωσαν ό,τι είχαν συγκεντρώσει στον προϊστάμενο τού ναού. Εκείνος, αφού ευχαρίστησε τους μαθητές για την υποστήριξή τους σε τόσο δύσκολους καιρούς, τους ξενάγησε στους χώρους τού φιλανθρωπικού και ιεραποστολικού έργου τής ενορίας.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο τής ευαισθητοποίησης των παιδιά σχετικά με τον εθελοντισμό, οι μαθητές των τμημάτων Γ΄1 και Γ΄4 ενημερώθηκαν από το ιδρυτικό μέλος τής Μ.Κ.Ο. «Μπορούμε» κ. Αλεξία Μοάτσου σχετικά με τη δράση τής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, η οργάνωση δραστηριοποιείται στη διάσωση και προσφορά τροφίμων από όλους τους πιθανούς δωρητές σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Η κ. Μοάτσου ενημέρωσε επίσης τους μαθητές για το εθελοντικό πρόγραμμα «Μπορούμε στη γειτονιά», μέσω τού οποίου επιδιώκεται η δικτύωση επιχειρήσεων τροφίμων με την οργάνωση. Τέλος, τα τρόφιμα που περίσσεψαν από το χριστουγεννιάτικο παζάρι τού Σχολείου διατέθηκαν μέσω της οργάνωσης στο οικοτροφείο θηλέων «Αγία Τριάς».
Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Β΄ τάξης και τού Γ΄3 τμήματος τού Σχολείου ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο τής Μ.Κ.Ο. «Make a wish Ελλάδος» κ. Χάρη Πατούνη και την εθελόντρια κ. Σταυρούλα Μπίτση για τη δράση τής οργάνωσης και για το πρόγραμμα «Αστέρι τής ευχής». Οι μαθητές δε τού τμήματος Γ΄3 ανέλαβαν, στο πλαίσιο τού συγκεκριμένου προγράμματος, να συγκεντρώσουν χρήματα για να υλοποιήσουν την ευχή τού μικρού Ιωάννη που ζήτησε να γίνει πειρατής. Πραγματικά, οι μαθητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 918,32 ευρώ που χρειαζόταν για την εκπλήρωση τής ευχής.
Τέλος, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο τής εθελοντικής κοινωνικής δράσης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης εφέτος τα Χριστούγεννα διατέθηκαν στον Άγιο Αθανάσιο Πολυδρόσου, στη Μ.Κ.Ο. «Γιατροί χωρίς Σύνορα» και στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη».

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Αναγγελίες Β' Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31