Στις 20 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκε στο A΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού η υλοποίηση τού προγράμματος επιχειρηματικότητας «Μore than money»/ Ξοδεύοντας έξυπνα, το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece www.senja.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων δημοτικού και την οργάνωσή του για τα Αρσάκεια έχει αναλάβει η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Junior Achievement.
Από το Α΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού 57 μαθητές τής Στ΄ τάξης έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα. Με το βλέμμα στραμμένο στο «επιχειρηματικό σχολείο», ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σχολείο που συνδέει τη σχολική τάξη με τον κόσμο τής αγοράς και των επιχειρήσεων, οι μαθητές, σε 6 εκπαιδευτικές ενότητες, υποδέχθηκαν ειδικευμένους εθελοντές συμβούλους από την Τράπεζα HSBC. Οι εθελοντές τής HSBC κ. Κώστας Χρήστου και Τιτίκα Σπορίδη υλοποίησαν το πρόγραμμα στη σχολική τάξη με την βοήθεια των δασκάλων και την υποστήριξη τής κ. Ζήση.
Τα παιδιά κατανόησαν βασικές έννοιες τού τραπεζικού συστήματος και των συναλλαγών. Μέσα από παιχνίδια ρόλων έμαθαν πώς ένας άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του και να περάσει μια συνέντευξη εργασίας. Μέσα από τα διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια «Community Game» και «Business Game» έμαθαν πώς να διαχειρίζονται έξυπνα τα χρήματά τους και πώς λειτουργεί μια επιχείρηση.

Δείτε τι λένε οι μαθητές:

«Το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Έμαθα πολλά πράγματα για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Ελπίζω να γίνεται κάθε χρόνο και να συμμετέχουν όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.»
Κωνσταντίνα Τριβυζά, Στ΄2

«Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που μας μιλούσαν για την επιχειρηματικότητα και τα παραδείγματα που μας έδειχναν, γιατί ήταν αστεία και παιχνιδιάρικα ώστε να τα καταλαβαίνουμε και να μη βαριόμαστε.»
Γεωργία Γρηγοριάδη, Στ΄1

«Διασκέδασα μαθαίνοντας.»
Φωτεινή Κουμάντου, Στ΄1

«Μου έκανε εντύπωση που μάθαμε τόσα πολλά, πώς δουλεύει μια τράπεζα, πώς να στήσουμε μια μικροεπιχείρηση και για το ευρώ. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κώστα και την κ. Ζήση για όλα! Και για τα φανταστικά επιτραπέζια!» Αντωνία Ανανία, Στ΄1

«Με την κ. Τιτίκα Σπορίδη το μάθημα ήταν ευχάριστο και μάθαμε οικονομικούς όρους παίζοντας.»
Έλενα Παπαφιλίππου, Στ΄2

«Μου έκανε εντύπωση το επιτραπέζιο παιχνίδι που παίξαμε, γιατί πολύ εύκολα και χαρούμενα μάθαμε όλες τις έννοιες τής επιχειρηματικότητας και γίναμε μικροί επιχειρηματίες.»
Νίκος Χριστιανίδης, Στ΄2

Και όλα αυτά, τα έμαθαν παίζοντας και γελώντας! Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Γέμισε το μυαλουδάκι των παιδιών με γνώση και την καρδούλα τους με χαρά και ενθουσιασμό να συνεχίσουν την πορεία τους στην επιχειρηματική εκπαίδευση και σε επόμενες σχολικές βαθμίδες.

001 002 hsbc