Εκτύπωση
Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, οι μαθητές τού Δ1΄ και Δ2΄ τμήματος τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φ.Ε. ένα ακόμη νέο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η Γεωλογική Κληρονομιά των Κυκλάδων"  στο πλαίσιο τού  διαθεματικού προγράμματος που εκπονούν στην τάξη τους με θέμα τις Κυκλάδες. Οι μαθητές μέσα από διαδραστική παρουσίαση αναγνώρισαν τα νησιά των Κυκλάδων στον χάρτη και έμαθαν τα γεωλογικά μνημεία και τα κύρια βιομηχανικά πετρώματα των νησιών αυτών,  όπως ο καολινίτης τής Μήλου,  η σμύριδα  τής Νάξου κ.ά. Επίσης άκουσαν την επιστημονική εξήγηση κάποιων περίεργων γεωλογικών σχηματισμών που στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με τη μυθολογία ή θρύλους κάποιων νησιών, όπως το πάτημα Γριάς στην Άνδρο και η περιοχή "Βώλαξ" στην Τήνο.
Στη συνέχεια οι μαθητές αναγνώρισαν χαρακτηριστικά πετρώματα των Κυκλάδων που υπάρχουν στο Μουσείο μας και συμπλήρωσαν φύλλο εργασίας. Τέλος μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με θέμα τη Γεωγραφία των Κυκλάδων, που έχει σχεδιαστεί για την ηλικία αυτή, εμπέδωσαν τις γνώσεις τους με παιγνιώδη τρόπο.
Και τα δύο τμήματα πέτυχαν τον μέγιστο στόχο τού παιχνιδιού μέσα από τη συνεργασία των μαθητών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το διαδραστικό παιχνίδι σχεδιάστηκαν από την υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Φ.Ε. κ. Φ.Τριπολιτσιώτου.