Εκτύπωση
Οι μαθητές τού Ε΄1 και Ε΄2 τμήματος τού 3ου Δημοτικού Ν. Σμύρνης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τού Σχολείου μας, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Γνωρίζω τον τόπο μου: Πάρνηθα και Πεντέλη".
Μέσα από διαδραστική προβολή έμαθαν για τον βιότοπο τής Πάρνηθας και πώς επηρεάζεται η ζωή μας μέσα στην πόλη από αυτόν, για τον βιότοπό της, καθώς και για το μοναδικό λευκό πεντελικό μάρμαρο, από το οποίο χτίστηκαν ο Παρθενώνας και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Έμαθαν, επίσης, για τον τρόπο μεταφοράς τού μαρμάρου από την Πεντέλη στον Παρθενώνα κατά την αρχαιότητα και για την απολιθωμένη πικερμική πανίδα.
Τέλος, μέσα από παιχνίδι στους χώρους τού Μουσείου αναγνώρισαν πτηνά, ερπετά και θηλαστικά τα οποία ζουν στην Πάρνηθα και την Πεντέλη και βρίσκονται βαλσαμωμένα στον χώρο τού Μουσείου μας. Σημειώνουμε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν επισκεφθεί το Σχολείο μας και σε μικρότερη τάξη και ήλθαν και πάλι με πολλή χαρά και ενθουσιασμό. Φεύγοντας ζήτησαν να έλθουν και σε επόμενη τάξη.