Εκτύπωση

Την Τετάρτη 12 και την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξης τού 11ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου.


Οι μαθητές τής Α΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Μουσείου «Ας γνωρίσουμε τα ζώα». Γνώρισαν τα ζώα τής ελληνικής πανίδας, θηλαστικά, πτηνά, αμφίβια και ερπετά, μίλησαν για τα ζώα υπό εξαφάνιση και, μέσα από δραστηριότητες, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την προστασία των ζώων.
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παρατηρώντας τα ζώα». Παρατήρησαν τις διαφορές ανάμεσα στα ζώα και επεσήμαναν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μέσα από την παρατήρηση και τη συζήτηση απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: γιατί ο γυπαετός συγγενεύει περισσότερο με τον γύπα και λιγότερο με τον αετό, έχουμε στην Ελλάδα κροκόδειλο και πύθωνα και γιατί, τι μπορεί να προσφέρουν στους ανθρώπους τα νυκτόβια πτηνά κ.ά. Μέσα από δραστηριότητες οι μαθητές εμπέδωσαν τις γνώσεις τους και πήραν αφορμή για την επίλυση και νέων αποριών.
Οι μαθητές και των δύο τάξεων συμμετείχαν ενεργά και ουσιαστικά στο πρόγραμμα, επέδειξαν σωστή συμπεριφορά στον χώρο τού Μουσείου και έφυγαν ευχαριστημένοι με την υπόσχεση να ξαναέρθουν και σε μεγαλύτερες τάξεις.