Εκτύπωση

Διπλός ήταν ο στόχος τής εκπαιδευτικής δράσης που υλοποίησαν οι μαθητές τού τμήματος Γαλλικών τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού με την ευκαιρία τού εορτασμού τής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων: να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους στην ξένη γλώσσα, μαθαίνοντας πώς λέγονται στα γαλλικά διάφορα είδη άγριων ζώων, και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ταξινόμηση των ζώων σε θηλαστικά, πτηνά, ερπετά και αμφίβια.

 

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 επισκέφθηκαν με την καθηγήτριά τους κ. Μαίρη Σερβετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., όπου συμμετείχαν σε παιγνιώδη δραστηριότητα που είχε ετοιμάσει η υπεύθυνη τού Μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου. Οι μαθητές έψαξαν στις προθήκες και κατέγραψαν στα Γαλλικά την ονομασία 20 συγκεκριμένων ζώων. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τα ταξινομήσουν βάσει των χαρακτηριστικών τής κάθε κατηγορίας, σύμφωνα με τις εξηγήσεις τής κ. Τριπολιτσιώτου.

Οι μαθητές χαρακτήρισαν εποικοδομητική, ευχάριστη και διασκεδαστική την επίσκεψη, αφού τους βοήθησε να θυμηθούν και να κατανοήσουν καλύτερα τη βασική ταξινόμηση των ζώων, μαθαίνοντας συγχρόνως πολλές καινούργιες λέξεις στα Γαλλικά.