Εκτύπωση
 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας επισκέφθηκαν, στις 25 Νοεμβρίου 2011,  οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους κ. Καλλιόπη Βούργουλη και  Μιχάλη Λογαρά.
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Μουσείου "Παρατηρώντας τα ζώα". Μέσα από διαδραστική προβολή αναγνώρισαν ζώα τού Μουσείου που βρίσκονται υπό εξαφάνιση και προβληματίστηκαν σχετικά με τους τρόπους προστασίας τους. Παράλληλα με την εποικοδομητική συζήτηση που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια τού προγράμματος, οι μαθητές ταξινόμησαν τα ζώα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο ζουν καθώς και με την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συμμετείχαν στο παιδαγωγικό παιχνίδι τού προγράμματος και εμπέδωσαν τις γνώσεις μέσα από φυλλάδιο που επεξεργάστηκαν. 
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ας γνωρίσουμε τα ζώα".  Οι μαθητές έλυσαν απορίες που είχαν συγκεντρώσει και μέσα από τη ροή τού προγράμματος, αναγνώρισαν ζώα που ζουν στην Ελλάδα και άλλα που ζουν σε τροπικά μέρη, διαχώρισαν σε ήμερα και άγρια τα ζώα τού Μουσείου, παρατήρησαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τέλος, μέσα από παιγνιώδη διαδικασία και τη συμπλήρωση φυλλαδίου, εμπέδωσαν τις γνώσεις τους.
Η καλή παρουσία και συμπεριφορά των μικρών επισκεπτών και των δύο τμημάτων δημιούργησε ένα ευχάριστο κλίμα στην όλη διεξαγωγή τού προγράμματος και στην καλύτερη επίτευξη των στόχων των προγραμμάτων τού Μουσείου μας, που παρακολούθησαν.