Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2018
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρία – Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία, ως ιδιοκτήτρια τού Αρσακείου Μεγάρου, ανακοινώνει την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μακροχρόνια μίσθωση τής εμπορικής στοάς τού Αρσακείου Μεγάρου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Αρσάκη, Σταδίου και Πεσμαζόγλου τού Δήμου Αθηναίων. Το τμήμα που διατίθεται είναι οι εμπορικές στοές «Αρσακείου - Ορφέως» και «Βιβλίου», συνολικής επιφανείας 10.000 τ.μ.

Το 2017 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υπήρξε ο κύριος διοργανωτής σημαντικών εκδηλώσεων, πέρα από αυτές που διοργάνωσαν οι διευθύνσεις των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων.
Παρακάτω μπορείτε να φυλλομετρήσετε τη συνοπτική παρουσίαση τους στο Αλμανάκ 2017 τής Φ.Ε.

Για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος τής Φ.Ε. και καθηγητής γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης επέλεξε να απευθυνθεί προς όλη την αρσακειακή κοινότητα με έναν πρωτότυπο τρόπο, που άπτεται τής ειδικότητάς του.

Ευχαρίστως πληροφορούμε τα μέλη τής Αρσακειακής Κοινότητας ότι, με κατάλληλους χειρισμούς τής Διοίκησης και με δεδομένη την αξιοπρεπή στάση τής πατρικής οικογένειας τής (απολυθείσης) υπαλλήλου τού Αρσακείου Πατρών, ολόκληρο το υπεξαιρεθέν ποσόν των 88.567,75 ευρώ κατατέθηκε στον λογαριασμό τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας την 19η Δεκεμβρίου.
Όπως κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα εορτάζονται με ξεχωριστό τρόπο στα Αρσάκεια Σχολεία. Ειδικότερα, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά παρουσιάζουν θαυμάσιες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, ενώ όλες οι βαθμίδες οργανώνουν δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και φιλανθρωπικές εορταγορές, τα γνωστά μας bazaar.

Παρακάτω μπορείτε θα βρείτε συνολικά τις εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις των Αρσακείων Σχολείων.


"Σε έναν κόσμο που αλλάζει: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα". 

Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας τιμά με το θέμα του τα 70 χρόνια από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τού ΟΗΕ (1948-2018), τα οποία επαναδιατυπώθηκαν μετά τη φρίκη τού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και υπογράφηκαν για πρώτη φορά από την κοινότητα των κρατών-μελών του.

Η Στοά τού Βιβλίου και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο δίνουν τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου (live streaming) ορισμένα μαθήματα τού Ελευθέρου Πανεπιστημίου. Η μετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ)

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης παρουσίασε στις 23 Οκτωβρίου 2017 στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου το νέο του βιβλίο, τη «Σύγχρονη Σχολική Γραμματική για όλους», το οποίο και χαρακτήρισε ως το δεύτερο πιο σημαντικό έργο του μετά το μεγάλο Λεξικό τής Νέας Ελληνικής.

Με θεατρικά δρώμενα και επετειακά τραγούδια γιόρτασαν και φέτος το Έπος τού ’40 οι μαθητές όλων των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ο 2ος Αρσάκειος Δρόμος. Τουλάχιστον 3.000 άτομα, περίπου 1.400 δρομείς και πλήθος θεατών, κατέκλυσαν τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης και έδωσαν το παρών σε αυτό το αθλητικό γεγονός.