Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Η Εποπτεία των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και οι καθηγητές των Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων διοργανώνουν το 2ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Επιστήμη και Ποιότητα Ζωής: Μέτρον Άνθρωπος;» στους άξονες Υγεία - Περιβάλλον και καλούν τους γονείς των μαθητών να παρακολουθήσουν τις εργασίες τού Συνεδρίου.

                      Δείτε το πρόγραμμα των εισηγήσεων τού συνεδρίου ΕΔΩ

                                     τις αν
αρτημένες εργασίες (poster) ΕΔΩ

                           και τις πειραματικες και άλλες δραστηριότητες ΕΔΩ



                                               Αγαπητοί γονείς,

affiche 2oConf1
Πατήστε για μεγέθυνση
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει το 2ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Επιστήμη και Ποιότητα Ζωής: Μέτρον
νθρωπος;» στους άξονες «Περιβάλλον-Υγεία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Σχολεία τής Εκάλης το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2013. 


Το Συνέδριο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακό για τα εκπαιδευτικά δεδομένα τής χώρας μας. Ο αριθμός των μαθητών που με ποικίλους τρόπους παρουσιάζουν τις προσωπικές τους εργασίες (εισηγήσεις, ανηρτημένες ανακοινώσεις, βίντεο, δρώμενα, μαθηματικό παιχνίδι, πειραματικές εφαρμογές) ξεπερνά τους 1.000, τους οποίους καθοδήγησαν σε όλα τα στάδια εκπόνησης των εργασιών τους πάνω από 200 εκπαιδευτικοί των Σχολείων τής Φ.Ε., όλα τα στελέχη τής Εποπτείας των Σχολείων καθώς και οι Διευθύνσεις 13 Σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τής Φ.Ε.  

Για κάθε παιδί που λαμβάνει μέρος σε αυτό το Συνέδριο η συμμετοχή του αποτελεί μια εμπειρία ζωής: Κάθε μαθητής επέλεξε, με βάση τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του, το θέμα με το οποίο επιθυμούσε να ασχοληθεί, εντάχθηκε σε ομάδα εργασίας, μυήθηκε στη μέθοδο τής επιστημονικής έρευνας και τής αναζήτησης πληροφοριών, ενημερώθηκε για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα αιχμής, συζήτησε με ειδικούς στον χώρο τής επιστήμης ερευνητές, αντάλλαξε απόψεις με τους συμμαθητές του.

Τις ημέρες τού Συνεδρίου ο μαθητής μας θα σταθεί ενώπιον όλων μας, γονιών, εκπαιδευτικών, διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών, για να εκθέσει τη δουλειά του.

Σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια των μαθητών μας προσκαλούμε όλους εσάς να παρευρεθείτε για να ενθαρρύνετε με την παρουσία σας τα παιδιά μας και να συμμετάσχουμε, τελικά, όλοι σε μια εκδήλωση στην οποία η Γνώση, η Επιστήμη, ο Πολιτισμός βρίσκουν την πιο γνήσια, την πιο αυθόρμητη, την πιο ανθρώπινη έκφρασή τους.

                          Η Επόπτρια των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

                                       Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά


Πατήστε ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στον ιστότοπο των Παναρσακειακών μαθητικών συνεδρίων.
    • "Η άλλη ματιά από το Αρσάκειο": διαβάστε εδώ άρθρο τής Ελευθεροτυπίας για το 2ο

    • Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο.