Αρσάκεια Πατρών
instagram banner
Στην Εστία Επιστημών Πάτρας, έναν μοναδικό χώρο, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Αρσακείων Σχολείων στο Πλατάνι και λειτουργεί υπό την καθοδήγηση και εποπτεία τού κ. Σπύρου Πνευματικού, καθηγητή Μαθηματικών τού Πανεπιστημίου Πατρών και Συντονιστή τού επιστημονικού συμβουλίου τής Εστίας Επιστημών Πάτρας, άνοιξαν δρόμοι κατανόησης και εξοικείωσης με τις θετικές επιστήμες (Μαθηματικά, Φυσική και Πληροφορική),μέσα από καινοτόμες μαθησιακές δραστηριότητες και μαθησιακές τηλεδιασκέψεις, για τους μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών.
Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Μελίνας Κολαΐτη, τής Συντονίστριας των Εκπαιδευτικών και Επιστημονικών Δραστηριοτήτων τής Εστίας Επιστημών Πάτρας κ. Χαράς Δημοπούλου και τής Διευθύντριας και τής Υποδιευθύντριας τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, ανακάλυψαν τα μυστικά τού δυαδικού συστήματος και τού «μυστικού» κώδικα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ήταν μια ξεχωριστή ευκαιρία καλλιέργειας τής μαθηματικής σκέψης των μαθητών, η οποία ξεπέρασε τα σύνορα τής χώρας, με τις έξι μαθησιακές τηλεδιασκέψεις των παιδιών τής Στ΄ τάξης με τους συμμαθητές τους από το Socrates Academy (North Carolina) και την από κοινού επίλυση ασκήσεων και αποκρυπτογράφηση κωδικών.
Η εμπειρία αυτή πέρα από τους προφανείς παιδαγωγικούς και μαθησιακούς στόχους προετοιμάζει τους μαθητές μας να ζήσουν και να δημιουργήσουν στο μέλλον ως ενεργοί πολίτες τού κόσμου.
Στο πλαίσιο τής προσπάθειας εξοικείωσης των παιδιών με έννοιες των θετικών επιστημών, αλλά και τής προσπάθειας σταδιακής ανάπτυξης δυνατοτήτων συνεργασίας με μαθητές από διαφορετικά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, στις 12 Μαΐου 2015, είχαν μία επιπλέον ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να παρακολουθήσουν από κοινού με συμμαθητές τους από τη Γαλλία ένα ακόμα ξεχωριστό μάθημα στην Εστία Επιστημών Πάτρας. Η κ. Χαρά Δημοπούλου, καθοδήγησε τους μαθητές, ενώ τη συνεργασία τους διευκόλυνε η καθηγήτρια Γαλλικών των Αρσακείων Σχολείων κ. Ελένη Χαραλαμποπούλου.

Ανακοινώσεις Αρσακείου Δημοτικού Πάτρας

Αναγγελίες Αρσακείου Δημοτικού Πατρών

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30