Αρσάκεια Πατρών
facebook      banner1821
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το χριστουγεννιάτικο bazaar βιβλίου που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με νοητική υστέρηση «Μαχητές» στον χώρο τού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58), το τριήμερο 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2015.
Πολλοί συμπολίτες επισκέφθηκαν τον χώρο και στήριξαν την εκδήλωση, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία των μαθητών τού Αρσακείου, που εργάσθηκαν πρόθυμα στο πνεύμα τού εθελοντισμού και τής φιλανθρωπίας εν όψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων. Υπεύθυνος καθηγητής για το Bazaar βιβλίου ήταν ο κ. Αλέξανδρος Λάσκαρης, κοινωνιολόγος.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων διετέθησαν για τους σκοπούς τού Συλλόγου «Μαχητές».
Στην τριήμερη αυτή χριστουγεννιάτικη εορταγορά συμμετείχαν και οι μαθητές τής Ομάδας Επιχειρηματικότητας τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών. Η Ομάδα για το σχολικό έτος 2015-2016 αποτελείται από μαθητές τής Β΄ τάξης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-JA Greece), που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι μαθητές, για το τρέχον σχολικό έτος, ίδρυσαν την εικονική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας προϊόντων ελαίας «OLEV» - Olive Enterprise Volunteering. Αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας εξαιτίας τής οικονομικής κρίσης, τα παιδιά θέλησαν να συμβάλουν δυναμικά ιδρύοντας την εικονική επιχείρηση «OLEV», η οποία παράγει και εμπορεύεται ντόπιο, εξαιρετικής ποιότητας αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το ελαιόλαδο, παρασκεύασαν στο Χημείο τού Σχολείου αγνό σαπούνι και κεραλοιφή για τα εγκαύματα και την ξηροδερμία τα οποία και πωλούν.
Η πώληση των προϊόντων γίνεται με έναν πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο. Όταν ο πελάτης τής επιχείρησης OLEV αγοράζει μία φιάλη λάδι, ταυτόχρονα η επιχείρηση αναλαμβάνει να προσφέρει μία, ίσης ποσότητας και ίδιας ποιότητας, φιάλη λάδι στην Τράπεζα Τροφίμων τού Δήμου Πάτρας, ώστε να την παραλάβει μια οικογένεια που την έχει πραγματικά ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα προϊόντα τής OLEV. Η πώληση οποιουδήποτε από αυτά μεταφράζεται σε δωρεά μίας φιάλης λαδιού 500ml στην Τράπεζα Τροφίμων.
Η μαθητική εικονική επιχείρηση OLEV είναι μια κερδοσκοπική επιχείρηση, η οποία λειτουργεί με βάση το επιχειρηματικό μοντέλο «Ένα προς ένα». Το επιχειρείν και η φιλανθρωπία δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες έννοιες. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι μια νέα εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας που στηρίζεται στην κοινωνική οικονομία.
Στο πλαίσιο τής γενικότερης πολιτικής τής OLEV για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, η εταιρεία προσεγγίζει το μικρότερο σε ηλικία κοινό με ένα εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι για την ελιά και το λάδι, το Oli-Space, το οποίο οι ίδιοι μαθητές κατασκεύασαν στο μάθημα τής Πληροφορικής.
Το Τμήμα Μάρκετινγκ τής εικονικής μαθητικής επιχείρησης, σε συνεργασία με τον Όμιλο Ρομποτικής τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, σχεδίασε και κατασκεύασε το Robot-Oli για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τής OLEV. Το ρομπότ κινείται στον χώρο και, με τους αισθητήρες που διαθέτει, εντοπίζει τους πιθανούς πελάτες. Τους πλησιάζει και τους προσφέρει ελιές σοκολατένιες. Κατασκευάστηκε από τους μαθητές τού Ομίλου, οι οποίοι αποτελούν το εργατικό δυναμικό τής OLEV, στα πρότυπα τού ρομπότ R2D2 τής ταινίας StarWars και τού ρομπότ Dalek τής σειράς επιστημονικής φαντασίας Doctor Who.
Η μαθητική εταιρεία OLEV στην τριήμερη χριστουγεννιάτικη εορταγορά τού Συλλόγου «Μαχητές» πραγματοποίησε: πώληση ελαιόλαδου, σαπουνιών και κεραλοιφής, πώληση τού εκπαιδευτικού παιχνιδιού Oli-Space, διαγωνισμό Oli-Space για παιδιά δημοτικού και δυμνασίου με έπαθλο ένα tablet και επίδειξη τού Robot-Oli.
Επόμενοι στόχοι τής μαθητικής εταιρείας είναι η διοργάνωση δύο εορταγορών στον χώρο τού Σχολείου (Δεκέμβριο και Ιανουάριο) και η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων που διοργανώνει το Σ.Ε.Ν. (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων), στο πλαίσιο τής Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Traide Fair στο Athens Mall τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Υπεύθυνη για την υλοποίηση τού προγράμματος Επιχειρηματικότητας και τη διδασκαλία των μαθητών τού Ομίλου Ρομποτικής είναι η κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής. Η παρασκευή των προϊόντων έγινε από τους μαθητές στο εργαστήριο Χημείας του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση τού χημικού κ. Νικόλαου Γιαννακόπουλου.
Τους μαθητές συμβουλεύει και καθοδηγεί εθελοντικά η ορισμένη από το Σ.Ε.Ν. υπάλληλος τής Εθνικής Τράπεζας κ. Χριστίνα Ταβλά.
Χορηγοί στο επιχειρηματικό εγχείρημα των μαθητών είναι οι: ΛΙΑΝΟΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ελαιοτριβείο – Εμπόριο ελαιόλαδου – Τυποποίηση, ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο.Ε., Ελαιοτριβείο, Ψαθόπυργος, ΒΑΣΙΛΗΣ Ι. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Χημικά προϊόντα, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΚΙΩΝ, Μελισσοκόμος - Πλάτανος Ναυπακτίας.

Ανακοινώσεις Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Αναγγελίες Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30