Εκτύπωση
001Τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Τομέας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές Δεξιότητες, το εισιτήριο για την αγορά εργασίας», στην Εστία Επιστημών Πάτρας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 10:00 -14:00.
Η ημερίδα αυτή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο και τους καλεί σε μια πρωτότυπη περιήγηση στα μονοπάτια τής σύγχρονης τεχνολογίας.
Το θέμα τής ημερίδας αφορά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, η οποία αποτελεί σήμερα το κλειδί για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.
Η ανάγκη τής νέας γενιάς έχει επεκταθεί από το επίπεδο εξοικείωσης με τις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις στο επίπεδο τής ανάπτυξης δεξιοτήτων για την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και των πολύπλευρων δυνατοτήτων τού διαδικτύου.
Η ημερίδα έχει ως πρωταρχικό σκοπό την πληροφόρηση σχετικά με τις εξελίξεις τής σύγχρονής τεχνολογίας και τον βαθμό επιρροής της σε κοινωνικά και οικονομικά πεδία.
Ομιλίες με αντικείμενα τη θεαματική ταχύτητα τής ψηφιακής επανάστασης, τον συνακόλουθο μετασχηματισμό τής οικονομίας (social media, κρυπτονομίσματα, applications, gaming, case studies) και την αναγκαιότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σημερινή αγορά εργασίας εισάγουν τους μαθητές στη νέα εποχή, καθώς αυτή η γενιά που έρχεται θα μιλά πλέον τη παγκόσμια ψηφιακή γλώσσα.
Σε δεύτερο άξονα η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση των νέων και κάθε χρήστη που δεν διαθέτει εξειδικευμένο προγραμματιστικό υπόβαθρο στις σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γνωρίσει πρωτοπόρες και ταυτόχρονα οικείες σε χρήση πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων, απλών εφαρμογών και παιχνιδιών. Στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία αξιοποιούνται ανοιχτά εργαλεία και δεδομένα, ψηφιακές βιβλιοθήκες, δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού αλλά και ανάλυση και επεξεργασία αρχείων κώδικα.
Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση τής νέας πλατφόρμας https://kodeproject.gr/, που υλοποιήθηκε από την εταιρία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ σε συνεργασία με το BCA College και υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας eSkills for Jobs 2015-2016.


Σημείωση: Λόγω τού περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ. 2610-312530 έως και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, και ώρα 18.00.