Εκτύπωση
Με αφορμή τη θεματική τού τρύγου, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 οι μικροί αμπελουργοί τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών είχαν την ευκαιρία να πατήσουν σταφύλια, να φτιάξουν τον δικό τους μούστο και να γευτούν τα προϊόντα τού σταφυλιού.
Με οδηγό το ημερολόγιο ενός αμπελουργού, τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου ακολούθησαν τη διαδικασία τής συγκομιδής των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού και γνώρισαν τα προϊόντα τού σταφυλιού, όπως κρασί, τσίπουρο, ούζο, ξύδι, σταφίδες, μουσταλευριά, γλυκό τού κουταλιού και μουστοκούλουρα.
Τέλος, ήρθαν σε πρώτη επαφή με τον πηλό και κατασκεύασαν πήλινα τσαμπιά με σταφύλια.