Αρσάκεια Ιωαννίνων
1243 BANNER ADHMPS  sxedia logo1a  banner1821
Πώς θα είναι «Μια μέρα στο Γυμνάσιο» παρακολούθησαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
Ξεκινώντας, οι διευθύντριες των δύο Γυμνασίων ενημέρωσαν τα παιδιά για διάφορα προγράμματα και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορούν να επιλέξουν καθώς και για διεθνείς συνεργασίες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάποια «μαθήματα», όπως Μαθηματική σκέψη, Αγωγή προφορικού λόγου, Πειράματα Φυσικής, Βιολογία κ.ά.
Οι μαθητές έγραψαν για την εμπειρία τους αυτή:
"Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία και με την επίσκεψη αυτή οι δάσκαλοί μας μάς έδωσαν έναν χάρτη για να βρούμε τον δρόμο προς το Γυμνάσιο".
"Πιο πολύ με εντυπωσίασε η Βιολογία, γιατί βλέπαμε μέσα από τα μικροσκόπια σαν μικροί επιστήμονες. Μετά κάναμε δημιουργική γραφή. Γράψαμε μια δική μας φανταστική ιστορία. Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Πραγματικά δεν περίμενα ότι το Γυμνάσιο θα ήταν τόσο ωραίο! Ανυπομονώ να πάω!"
"Με την επίσκεψη αυτή ξεπέρασα κάθε ανησυχία μου και είμαι έτοιμος για να αντιμετωπίσω την καινούργια χρονιά!"
"Μου άρεσαν πολύ οι δραστηριότητες, τα πολιτιστικά διήμερα, οι διαγωνισμοί, οι εκδρομές. Και το Spelling Bee μού άρεσε πολύ!"
"Η δημιουργική γραφή είναι ένας τρόπος έκφρασης, εκτόνωσης, φαντασίας, χαράς!"
"Η νέα σχολική μου ζωή στο Γυμνάσιο ελπίζω να είναι μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη γνώση και δημιουργία."
"Νόμιζα ότι θα περνούσα την ημέρα μου μέσα σε ένα βαρετό περιβάλλον. Δεν ήταν έτσι! Πέρασα τη μέρα μου σε ένα δάσος με νεράιδες τις δασκάλες, με νάνους τους δασκάλους, με λουλούδια τους μαθητές και δύο γοργόνες τις διευθύντριες!"
"Μας μίλησαν δύο μαθήτριες για τη δική τους αγωνία πριν πάνε στο Γυμνάσιο. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε. Πράγματι, εμένα μου έδιωξαν το άγχος και είδα διαφορετικά τα πράγματα!"
"Στο πρώτο μάθημα μάς υποδέχθηκε ο κ. Αραμπατζής. Μου άρεσε γιατί μπορούσα να συνεργαστώ με άλλα παιδιά και να μη σκέφτομαι μόνος μου αλλά ομαδικά."
"Εμένα το Γυμνάσιο όπως το είδα σήμερα μου φάνηκε κάτι παραπάνω από πολλά μαθήματα. Μου φάνηκε σαν μια καινούργια εμπειρία, που ανυπομονώ να τη ζήσω!"
"Ενθουσιάστηκα με τα παιχνίδια λόγου που κάναμε με την εξαιρετική φιλόλογο κ. Παναγιωτοπούλου!"
.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30