Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
001“THINKING ALLOWED”
Teenage students have their say on Human Rights

H πρόταση του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, σε συνεργασία με το ιταλικό σχολείο Liceo Statale “Publio Virgilio Marone”, για την υλοποίηση διετούς εκπαιδευτικής στρατηγικής σύμπραξης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, εγκρίθηκε για χρηματοδότηση. Η σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων KA201, με αριθμό έγκρισης KA201 2017-1-IT02-ΚΑ201-036804 Β39G17000930007 και αφορά σύμπραξη 5 σχολείων και του Ιταλικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού Formamentis. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Ιταλικό σχολείο Liceo Statale “Publio Virgilio Marone”.

Συμμετέχοντα σχολεία:
1. Liceo Statale “Publio Virgilio Marone”, Avellino, Ιταλία
2. Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, Αθήνα, Ελλάδα
3. Ies San Rosendo, Mondoñedo, Ισπανία
4. Lycée La Martinière Monplaisir, Lyon, Γαλλία
5. Liceul Technologic “Mihai Eminescu”, Dumbraveni, Suceava, Ρουμανία


Τίτλος του προγράμματος:
“THINKING ALLOWED”
Teenage students have their say on Human Rights
Το διετές πρόγραμμα (σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019) αφορά τους μαθητές της Α΄ τάξης του Α’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού. Πιο συγκεκριμένα, θα επιλεγούν 18 μαθητές της Α’ τάξης από όσους μαθητές εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το θέμα και την υλοποίηση του προγράμματος. Η επιλογή θα γίνει βάσει κριτηρίων. Οι μαθητές θα κληθούν να υλοποιήσουν τις δραστηριότητες του προγράμματος, καθώς και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας στις 3 χώρες (Ισπανία, Γαλλία και Ρουμανία). Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στις αντίστοιχες οικογένειες των μαθητών που συμμετέχουν από τις άλλες χώρες, καθώς και ότι θα φιλοξενήσουν τους μαθητές που θα επισκεφθούν την Ελλάδα.

Περίληψη του θέματος της Στρατηγικής Σύμπραξης
Το πρόγραμμα ενέπνευσε η προώθηση της ευρύτερης και πιο ενεργού συμμετοχής των νέων ηλικίας 15-17 ετών ως Ευρωπαίων πολιτών με απώτερο στόχο την προώθηση των αξιών που σχετίζονται με την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα. Αφορμή αποτέλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 26ης Δεκεμβρίου 2016 στη Γαλλία, οι οποίες ανέδειξαν την ανάγκη για συνεργασία, συντονισμό και ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και την εξασφάλιση της ανταλλαγής θετικών ιδεών και εκπαιδευτικών πρακτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ιδέα του προγράμματος βασίζεται στο δίπτυχο αναγνώριση και ανταλλαγή ορθών πρακτικών με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας) από την μία πλευρά και στις δια ζώσης, διεθνικές συναντήσεις των μαθητών με τους συνομηλίκους τους από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες από την άλλη, με αντικείμενο συζήτησης τα θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες που θα πρέπει να εμπνέουν τον Ευρωπαίο πολίτη.

Περίληψη των δραστηριοτήτων της Στρατηγικής Σύμπραξης
Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα αφορούν την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στα συμμετέχοντα σχολεία, την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού από τους μαθητές σχετικά με το θέμα, τη διαδικτυακή επικοινωνία με τους μαθητές των σχολείων του εξωτερικού, τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων μαθητών σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες (e-Twinning, TED-Ed Club), την κινητικότητα των μαθητών στα συμμετέχοντα σχολεία, καθώς και την συναφή επιμόρφωση των συμμετεχόντων καθηγητών στον Ιταλικό εκπαιδευτικό οργανισμό Formamentis, ο οποίος έχει αναλάβει και την εκπαιδευτική υποστήριξη του προγράμματος.
Οι δραστηριότητες στοχεύουν στο να εκπαιδεύσουν τους μαθητές να αναγνωρίζουν τα κοινά των διαφορετικών πολιτισμών και νομοθεσιών αναφορικά με την προστασία της ελευθερίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Την ίδια στιγμή οι συμμετέχοντες μαθητές θα βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα, καθώς και τις ψηφιακές τους γνώσεις και ικανότητες.

Σχετικά Έγγραφα για Μαθητές

  1. Δημόσια ανακοίνωση για Μαθητές
  2. Αίτηση Μαθητών
  3. Κριτήρια επιλογής Μαθητών
  4. Δήλωση συγκατάθεσης Γονέα-Κηδεμόνα

 
Σχετικά Έγγραφα για Εκπαιδευτικούς

  1. Public Call για Εκπαιδευτικούς
  2. Application form for Training Event
  3. Preparatory Test

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31