Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Η ομάδα "Triple_A_Force" από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού κατάφερε να προκριθεί στους Παγκόσμιους Τελικούς τού Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «F1 in Schools», που θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κουάλα Λουμπούρ τής Μαλαισίας, στο πλαίσιο και τής διοργάνωσης τού αντίστοιχου Grand Prix τής Formula 1.
Η ομάδα κατέλαβε την 4η θέση στη συνολική βαθμολογία των Εθνικών Τελικών που πραγματοποιήθηκαν κατά το τριήμερο 28-29-30 Απριλίου 2017 στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall Athens” Αμαρουσίου (4ος όροφος, Εκθεσιακό Κέντρο), αποσπώντας και το 1ο Βραβείο Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής Αυτοκινήτου (Best Enginneered Car).
Στους Εθνικούς Τελικούς προκρίθηκαν 15 μαθητικές ομάδες από συνολικά 50 που είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό.
Οι Εθνικοί Τελικοί περιελάμβαναν ένα σύνολο αξιολογήσεων (μηχανικής κατασκευής ενός μονοθεσίου-μινιατούρας, δύο δεκασέλιδων εργασιών, προφορικής παρουσίασης ομάδας, εκθεσιακού περιπτέρου, ενεργειών μάρκετινγκ, κοινωνικών μέσων δικτύωσης κ.ά.), μέσα από τις οποίες προέκυψαν οι 6 πρώτες ομάδες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς, δημιουργώντας συνολικά 3 ομάδες συνεργασίας. Την 5η θέση κατέλαβε επίσης η ομάδα «A.R.T.» από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, με την οποία θα συνεργαστεί η ομάδα "Triple_A_Force" ώστε να προκύψει μια ενιαία εκπροσώπηση.
Στους Εθνικούς Τελικούς συμμετείχε και η ομάδα «Sciron» από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, η οποία κατετάγη 8η στη συνολική βαθμολογία.
Η ομάδα "Triple_A_Force" προετοιμάστηκε καθόλη τη χρονιά για τη συμμετοχή της στον Μαθητικό Διαγωνισμό “F1 in Schools” από τον καθηγητή Φυσικής κ. Γεωργίου Χρ. στον Απογευματινό Όμιλο «Formula 1».
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στα μέλη τής ομάδας, και συγκεκριμένα στους μαθητές από τη Β΄ τάξη: Κωνσταντίνο Καραμπίνο (αρχηγό τής ομάδας), Κωνσταντίνο Τσιώνη (μηχανικό Σχεδίασης), Μάιρα Ροζάκη (υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) και Φώτη Γκένα (μηχανικό Κατασκευής), καθώς και στα υποστηρικτικά μέλη από την Α΄ τάξη: Θάλεια Αλεξάκη, Άκη Γρηγορόπουλο, Αδάμ Καπέτη, Στράτο Γιασσά και Νικήτα Βέμμο.
Επίσης, η συμμετοχή και τού αποφοίτου των Σχολείων μας, και νυν φοιτητή τού τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών τού ΕΜΠ, Αναστάση Νικολακόπουλου ήταν σημαντική για την εξέλιξη και προώθηση τού εγχειρήματος κατά τη διάρκεια τής προετοιμασίας τής ομάδας.

Παρατίθενται κάποιες σκέψεις από τον αρχηγό  τής ομάδας Κωνσταντίνο Καραμπίνο:

«Arsakeio Accelerating Adolescents ή αλλιώς "Triple_A_Force" τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού. Ίσως η ομάδα με τις μεγαλύτερες αντιξοότητες αλλά και την περισσότερη θέληση για νίκη που κατάφερε να προκριθεί στους παγκόσμιους τελικούς που θα γίνουν στην Μαλαισία τέλη Σεπτεμβρίου του 2017! Αισθάνομαι τυχερός που θα έχω την τιμή να σηκώσω σε έναν διεθνή διαγωνισμό ψηλά τη σημαία τής πατρίδας μου αλλά και τού Σχολείου μου μαζί με τους φίλους και πλέον συνεργάτες μας από το Αρσάκειο Πάτρας (5η θέση), εξαιρετική συγκυρία για τα Αρσάκεια Σχολεία τα οποία θα εκπροσωπηθούν από μια ομάδα - αποτέλεσμα συνεργασίας των δυο αυτών σχολείων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον υπεύθυνο καθηγητή μας κ. Γεωργίου, τον Αναστάση Νικολακόπουλο, φοιτητή Μηχανολόγων ΕΜΠ, απόφοιτο τού Σχολείου μας και παθιασμένο συνεργάτη μας. Φυσικά, τον εξαιρετικό συνεργάτη, πλέον και προσωπικό φίλο, και μέντορα μας για τη διαρκή συμπαράσταση του στο ταξίδι αυτό σε ό,τι χρειαζόμασταν, τον κ. Βαλτζή με την ιδιότητα τού electronic engineer και πολλές άλλες ακόμα, που μας βοήθησε στο τεχνικό μέρος τής κατασκευής, σχεδίασης τού μονοθεσίου, καθώς και στην κατασκευή τής CNC μηχανής και τού 3D εκτυπωτή, τον κ. Χάμψα, γονέα συμμαθήτριάς μας,υπεύθυνο για το γραφιστικό μέρος, καθώς και τη σχεδίαση των portfolios, τις παντός είδους εκτυπώσεις και τη διαμόρφωση τού εκθεσιακού μας περιπτέρου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διευθύντρια μας τού Α'Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Μαυροειδή για τη συνεχή στήριξή της στο μεγάλο αυτό εγχείρημα και σε πολλά άλλα ακόμα, όπως και στην κ. Αγγελοπούλου, Υπεύθυνη των Απογευματινών Ομίλων των Αρσακείων Σχολείων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ και τον κ. Καλλιβρούση, Πρόεδρο τής Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων, καθως και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τού Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.
Ακόμα να ευχαριστήσουμε πολύ τους χορηγούς μας:
ENOWORX (κ. Παπαδόπουλο), MY HELIS (κ. Κουτσούλα), ΙΑΠΩΝΙΚΗ Α.Ε. (κ. Μαγοπούλου,  Ουλκέρογλου), REPUTATION UNIQUE (κ. Σιφονιό και κ. Δουκάκη).
Τον κ. Γαλάνη, φανοποιό, για το φινίρισμα των μονοθεσίων.
Ττη VOSTOK EUROPE (κ. Βήχο).
Ως Αρχηγός τής AAA_Force θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα βασικά και υποστηρικτικά μέλη τής ομάδας μας αλλά ιδίως τον Κωνσταντίνο Τσιώνη με τον οποίο "χάσαμε" μαζί παρέα το Πάσχα μας για την προετοιμασία τής ομάδας μας. Φυσικά τον Ιάσονα Μεγακλή για την εξαιρετική διαμόρφωση και επιμέλεια τής ιστοσελίδας μας. Επίσης τη Μάιρα Ροζάκη, η οποία θα είναι μαζί μας στην Μαλαισία.

Και τέλος τα υπόλοιπα μέλη τής ομάδας μας, τα οποία συνέδραμαν όσο μπορούσαν στη μεγάλη αυτή επιτυχία: Φώτη Γκένα, Θάλεια Αλεξάκη, Ιάσονα Γρηγορόπουλο, Αδάμ Καπέτη, Στράτο Γιασσά και Νικήτα Βέμμο. Συγχαρητήρια σε όλους και πάντα επιτυχιες! Ήσασταν όλοι υπέροχοι!Μαλαισία, ερχόμαστε… »


























Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31