Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Η μαθήτρια τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Νικολέττα Παυλοπούλου κατά τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων Ανδρών-Γυναικών (3-5 Φεβρουαρίου 2017) και των σχολικών αγώνων διακρίθηκε και απέσπασε:
• Χρυσό μετάλλιο στα 200μ.μικτή στους σχολικούς αγώνες με χρόνο 2.19.02
• Χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1.11.66
• Χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες στα 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2.32.47 και πρόκριση για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων-νεανίδων, που θα διεξαχθούν στη Νετάνυα στο Ισραήλ τον Ιούνιο τού 2017.
Παρακάτω παρατίθεται δημοσίευμα με τίτλο “Τα «φώτα» στις νεαρές κυρίες!” (http://www.gazzetta.gr/other-sports/article/1043115/ta-fota-stis-neares-kyries), που αναφέρεται στον αγώνα μεταξύ δύο συναθλητριών των Αρσακείων Σχολείων, τής Νικολέττας Παυλοπούλου τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού και τής Ελένης Κοντογεώργου τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.

Τα «φώτα» στις νεαρές κυρίες!
Οι πρωταγωνίστριες τής πιο συναρπαστικής κούρσας τής τελευταίας ημέρας των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων, που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ, μίλησαν στο gazzetta.gr για τον υγιή συναγωνισμό και τη φιλία που τις κάνει καλύτερες!
Η νικήτρια τής κούρσας των 200μ. πρόσθιο Νικόλ Παυλοπούλου και η δεύτερη με καθυστέρηση μόλις 31 εκατοστών τού δευτερολέπτου Ελένη Κοντογεώργου χάρισαν στους θεατές την πιο δυνατή κούρσα, πιάνοντας αμφότερες το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου στο Ισραήλ.
«Ήταν με διαφορά ο αγαπημένος μου αγώνας. Ο ρυθμός που είχαμε με έκανε να σκέφτομαι ότι θα έκανα πολύ καλό χρόνο, αλλά το ατομικό ρεκόρ ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Ένας επιπλέον λόγος που τον θεωρώ τον καλύτερο μου αγώνα είναι γιατί έπιασα το όριο για το Ευρωπαϊκό νεανίδων.
Με την Ελένη έχουμε υγιή συναγωνισμό, η μία βοηθούσε την άλλη και την παρότρυνε να πάει πιο γρήγορα. Είναι μεγάλη τύχη να έχω μία συναθλήτρια με την οποία έχουμε τους ίδιους χρόνους και ταυτόχρονα είμαστε αγαπημένες και φίλες.
Επόμενος στόχος είναι σε δύο εβδομάδες οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί αγώνες εφήβων- νεανίδων και στις αρχές Μαρτίου μια συνάντηση στην Ισπανία, στο οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα πάμε.
Ο μεγάλος στόχος τής φετινής σεζόν είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2017. Εκεί θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είναι γεγονός ότι έχει ανέβει πολύ το επίπεδο από τη στιγμή που άλλαξαν οι ηλικιακές κατηγορίες».
Το πρόγραμμα τής νεαρής Αρσακειάδας τού "Ωκεανού", η οποία φοιτά στην πρώτη Λυκείου ξεκινά στις 6 το πρωί με την πρώτη προπόνηση, αμέσως μετά σχολείο και απευθείας από το σχολείο στη δεύτερη προπόνηση τής ημέρας. Όχι, δεν επιστρέφει σπίτι μετά, αλλά ακολουθεί είτε γυμναστήριο, είτε φυσιοθεραπεία. Η ημέρα της συνεχίζεται με φαγητό διάβασμα και ύπνο!
Ωστόσο, όποτε τής το επιτρέπει ο χρόνος και ο προπονητής της κάνει γουίντσερφ έτσι για αλλαγή... 
«Ο πατέρας μου μου κόλλησε το μικρόβιο με το γουίντσερφ, αφού ασχολείται και ο ίδιος πολλά χρόνια τώρα. Από την πλευρά μου κάνω όταν το επιτρέπει ο προπονητής μου. Παρότι έχω επιλέξει ότι το κολύμπι με ενδιαφέρει, μετέχω και σε αγώνες».
Σε ό,τι αφορά στην Ελένη Κοντογεώργου, αθλήτρια τής "Ροής" και μαθήτρια τής Β΄ Λυκείου η αποψινή επίδοση ήταν έκπληξη: «Στη διάρκεια τής κούρσας ένιωθα ότι πηγαίναμε μαζί και μου έδινε ρυθμό και αυτό με έκανε να προσπαθώ περισσότερο.
Έτσι, όταν τέλειωσε η κούρσα είδα ότι έκανα έναν πολύ καλό χρόνο, αλλά δεν συνειδητοποίησα ότι είναι όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων, διότι δεν υπήρχε καν στο μυαλό μου από τη στιγμή που δεν φορμαριζόμουν γι΄ αυτόν τον αγώνα.
Με το αποτέλεσμα αυτό έφυγε ένα άγχος, ώστε να μπορώ να δουλέψω ήρεμα έως το Ευρωπαϊκό και όχι όπως πέρυσι (σ.σ.: όταν είχε ξεσπάσει σε κλάματα, απογοητευμένη μετά την επίδοση της).
Να πω όμως την αλήθεια ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έκανα ατομικό ρεκόρ».



Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30