Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Το πάθος τού μαθητή τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Ιάσoνα Μεγακλή για την Google αποτέλεσε το έναυσμα για να αφιερώσουμε μια σειρά μαθημάτων και εργασιών στις δραστηριότητες, τις συνθήκες εργασίας και τη φιλοσοφία τής συγκεκριμένης εταιρείας, στο πλαίσιο τού μαθήματος "Business English’".
Πολύ συχνά ο Ιάσoνας φρόντιζε να μας ενημερώνει για τα καινοτόμα προϊόντα και τις καινούριες πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία, στην οποία ονειρεύεται κάποια στιγμή να εργαστεί...
Έτσι γεννήθηκε η σκέψη η Google "να έρθει στο Σχολείο"!
Ο Έλληνας, ερευνητής "σύνθεσης φωνής" στην Google τού Λονδίνου δρ Γιάννης Αγιομυργιαννάκης συμφώνησε,  να βρεθεί μαζί μας την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, μέσω τηλεδιάσκεψης στην Αγγλική γλώσσα.
To σεμινάριο-τηλεδιάσκεψη σχεδίασε και συντόνισε η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Ε. Γουλέ.

Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για θέματα,όπως:

• η κρίση - που είναι ανύπαρκτη στον κλάδο τής τεχνολογίας
• η γνώση που αποκτά κανείς διαβάζοντας και ανακαλύπτοντας μόνος του, χωρίς να περιμένει τις ιδανικές
  συνθήκες
• η πρακτική των προοδευτικών ανθρώπων να μαθαίνουν κάθε μέρα, χωρίς να μένουν άεργοι
• το ρίσκο και η τόλμη που χρειάζεται για να διεκδικήσει κανείς αυτό που αγαπά
• οι συντηρητικές νοοτροπίες που μας κρατούν πίσω
• το πώς η φιλοσοφία τής Google συνδυάζει την αύξηση των κερδών με την προσφορά εξελιγμένων υπηρεσιών
  στην ανθρωπότητα.

Στο τέλος οι μαθητές κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους:

«Μιλώντας με τον κ. Αγιομυργιαννάκη μπόρεσα να δω τα πράγματα όσον αφορά στην επαγγελματική μου αποκατάσταση από μια άλλη οπτική, την οποία δεν ξέρω αν θα παρατηρούσα ποτέ μόνος μου. Το περιεχόμενο τής συζήτηση μας ήταν ξεχωριστό και ενδιαφέρον.»
Α. Ντούσης

«Ο κ. Αγιομυργιαννάκης μάς εξήγησε πώς τα στελέχη τής Google λειτουργούν συλλογικά, ως ομάδα. Μας έδωσε συμβουλές για το μέλλον και μας παρότρυνε να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας.»
Ι. Σταματιάδη

«Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η προσέγγιση τής Google σε θέματα ψυχολογίας τού χρήστη, ο οποίος, εντέλει, διαμορφώνει πτυχές τής ζωής του με κριτήριο την αισθητική. Η απάντηση στην ερώτηση γιατί η Google αλλάζει το λογότυπο της σχεδόν καθημερινά ήταν "γιατί αλλάζουμε ρούχα κάθε μέρα; Πολύ απλό: αισθητική".
Η. Σαλιάρη

"Ζήσαμε μια εμπειρία, μια εμπειρία που για τους μαθητές αποτελεί εμπειρία ζωής."
Ι. Μεγακλής

Είναι αλήθεια πως μια πρόθεση γέννησε μια επιθυμία και δημιούργησε μια πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα διαφορετική απ’αυτή που βιώνουμε καθημερινά στην Ελλάδα τής κρίσης.
Ευχαριστούμε τον δρα Αγιομυργιαννάκη, αλλά και τον μαθητή μας Ιάσονα Μεγακλή, για το πάθος, την εργατικότητα, τη συλλογικότητα και την ανθρωπιά... που μας ενέπνευσαν!

Λίγα λόγια για τον ερευνητή δρα Γιάννη Αγιομυργιαννάκη

Ο Γιάννης Αγιομυργιαννάκης ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα "Ημιτονοειδής Κωδικοποίηση Φωνής" το 2006 ύπο την επίβλεψη τού δρος Ι. Στυλιανού, καθηγητή τού τμήματος Πληροφορικής τού Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή τής εταιρείας Toshiba τού Ηνωμένου Βασιλείου.
Κατόπιν εκπόνησε την μεταδιδακτορική του έρευνα στη Γαλλική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών, συνεργαζόμενος με τον Olivier Rosec, διάσημο Γάλλο ερευνητή.
Υπήρξε στέλεχος τής νεοσύστατης καινοτόμου επιχείρησης "Phonetic Arts" στο Cambridge τού Ηνωμένου Βασιλείου, που στόχο είχε την εισαγωγή τής "σύνθεσης φωνής" στον κλάδο των παιχνιδιών.
Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 2010 από την Google στην οποία ο δρ Αγιομυργιαννάκης εργάζεται μέχρι σήμερα ως ερευνητής.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 28 ερευνητικές εργασίες και έχει εφεύρει 22 ευρεσιτεχνίες που αφορούν στην αποκωδικοποίηση, επεξεργασία και σύνθεση λόγου.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31