Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821
Το Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού για ένατη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί προγράμματα επιχειρηματικότητας, με στόχο την κατανόηση των αρχών τής αγοράς και την ένταξη των μαθητών στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον εργασίας.
Στο πλαίσιο τής επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας, το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο συμμετέχει για έκτη χρονιά στο πρόγραμμα «Τράπεζες σε Δράση» (Banks in Action) που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) - παράρτημα τού Πανευρωπαϊκού Οργανισμού Junior Achievement στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σκοπός τού συγκεκριμένου προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να εξοικειωθούν με τη χρηματοοικονομική γνώση, να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και να τους μυήσει στις αρχές τής τραπεζικής πρακτικής, εισάγοντάς τους στο πνεύμα και τις νέες συνθήκες τής παγκόσμιας οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια τού προγράμματος, οι μαθητές διδάχθηκαν βασικές αρχές τής τραπεζικής και τού management, μέσω σεμιναρίων και παιχνιδιών, χρήσιμων στην αφομοίωση των οικονομικών εννοιών.
Οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες των μαθητών από την παρακολούθηση τού προγράμματος «Τράπεζες σε Δράση» συνοψίζονται στη χαρά και τον ενθουσιασμό από την ανακάλυψη ενός νέου επιστημονικού πεδίου, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών, στο πλαίσιο τής παγκοσμιοποίησης, και στη συνειδητοποίηση τής αναγκαιότητας απόκτησης στοιχειωδών γνώσεων τραπεζικής στη σημερινή εποχή.
Εθελόντρια σύμβουλος τού προγράμματος ήταν η κ. Άντζελα Νικολαίδου, Διευθύντρια Πωλήσεων εταιρικών πελατών στη Διεύθυνση Διεθνών Χρηματαγορών τού Ομίλου τής Τράπεζας Πειραιώς.
Οι μαθητές τής Β΄Λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι εξής: Κώστα Χρυσούλα, Λαγογιάννη Θεοδώρα, Λαζαρίδης Ελευθέριος, Λέττας Νικόλαος-Μάριος, Μαραγιάννη Ευγενία, Μάρκου Μαρίνα, Μπαραλή Φωτεινή, Μπαφαλούκου Ειρήνη, Μπουνάζου Ιωάννα, Οικονομίδου Κλεοπάτρα, Παλυβός Νικόλαος-Χαρίδημος, Παπαδάκη Δέσποινα και Περίχαρος Φώτιος-Κωνσταντίνος.
Υπεύθυνη καθηγήτρια των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου είναι η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών – Νομικών Επιστημών  και υπ. δρ στη Διοίκηση & Ηγεσία στην Εκπαίδευση.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σημαντική αρωγός ήταν η κ. Ειρήνη Τσαντάκη, καθηγήτρια Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών.




















Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31