Αρσάκεια Ιωαννίνων
001  a junior high school arsakeio codeweek school label official
Ο καθηγητής τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Παντελής Κατηνιώτης και οι καθηγήτριες τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Βασιλική Κοντού και κ. Κατερίνα Σουφλιά παρέστησαν, μετά από προσωπική πρόσκληση, στην εκδήλωση προς τιμήν τής «Ημέρας τής Ευρώπης», που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η εφετινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την 9η Μαΐου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού τού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», συνέπεσε με την έκδοση επετειακού λευκώματος για τα 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας τού γραφείου τής Αντιπροσωπίας τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή των Συνθηκών τής Ρώμης.
Τον διπλό αυτό εορτασμό τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος τής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης τού Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, τής ιστορίας του και τής προοπτικής του.
Ακολούθησαν ομιλίες τού Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Γεωργίου Κατρούγκαλου, τού Ευρωπαίου Επιτρόπου, υπεύθυνου για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, τού Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τού Επικεφαλής τής Αντιπροσωπίας τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνου Καρβούνη.
Η εκδήλωση διανθίστηκε με την προβολή βίντεο που περιλάμβαναν μαρτυρίες για την πορεία τής Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη δουλειά τής Αντιπροσωπίας τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά και τις απόψεις μαθητών των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού για το τι προσδοκούν από την Ευρώπη.
Στο τέλος του α΄ μέρους προβλήθηκε βίντεο με τους μαθητές τής χορωδίας τού Απογευματινού Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού, υπό τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Βαΐας Παπαγιαννοπούλου, να τραγουδούν στον προαύλειο χώρο των Σχολείων την «Ωδή στη Χαρά» τού Μπετόβεν, που αποτελεί τον ύμνο τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης η ορχήστρα τής Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με συμμετοχή καλλιτεχνών από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία και την Τσεχία.











Αναγγελίες Α' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31