Αρσάκεια Ιωαννίνων
001  a junior high school arsakeio codeweek school label official
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας τού Junior Achievement «Οικονομία και εγώ», που διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσα στη σχολική τάξη από τους συμβούλους-εθελοντές τής Εθνικής Τράπεζας κ. Κωνσταντίνο Κοτίνη και Χριστίνα Αργυρού, με την παρουσία τού καθηγητή κ. Παντελή Κατηνιώτη και μετά από πρωτοβουλία της κ. Αγγελικής Ζήση, υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας τωνΑρσακείων Σχολείων και National Trainer Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας Junior Achievement.
Γενικός σκοπός τού προγράμματος ήταν η εξοικείωση των μαθητών με την έννοια τής επιχειρηματικότητας, η απόκτηση βασικών χρηματοοικονομικών γνώσεων και η διεύρυνση των οριζόντων τους για την επιλογή τής μελλοντικής τους σταδιοδρομίας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και διήρκεσε 5 διδακτικές ώρες στο κάθε τμήμα. Στην πρώτη συνάντηση, αφού προηγήθηκε βιωματική άσκηση γνωριμίας με τους μαθητές με τίτλο «Ο χάρτης τής ζωής μου», η κ. Αργυρού και ο κ. Κοτίνης τους εισήγαγαν στις έννοιες τής «αγοράς», τής «επιχείρησης» και τής «επιχειρηματικότητας» και τους παρουσίασαν αποτελεσματικούς τρόπους αναζήτησης εργασίας. Εν συνεχεία, με αφορμή δραστηριότητες όπως η ανάγνωση μικρών αγγελιών και η καταγραφή από τους μαθητές των στοιχείων προσωπικότητας, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους, τούς ανέλυσαν τα «μυστικά» τής σύνταξης ενός ελκυστικού για τις επιχειρήσεις βιογραφικού σημειώματος. Μάλιστα, αρκετοί μαθητές έκαναν την πρώτη τους απόπειρα να δημιουργήσουν το δικό τους βιογραφικό σημείωμα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα έως τώρα επιτεύγματά τους, ενώ άλλοι δημιούργησαν το βιογραφικό ενός εικονικού προσώπου. Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος των παρουσιάσεών τους, οι σύμβουλοι-εθελοντές απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που διατύπωσαν οι μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις αυτές με έντονο ενδιαφέρον.
Αυτές οι ενημερωτικές συναντήσεις, που ολοκληρώθηκαν στις 15 Μαΐου 2018, είχαν ευεργετική επίδραση στην ενίσχυση τής επαγγελματικής ανάπτυξης των μαθητών και στον εμπλουτισμό των γνώσεών τους επάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31