Τους μαθητές, που εκπροσώπησαν ως ξένοι διπλωμάτες την Ισπανία, την Υεμένη, τη Λευκορωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα τής ημερήσιας διάταξης, σε διάφορες επιτροπές, προετοίμασε η υπεύθυνη τής ομάδας Επιχειρηματολογίας και τού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών τού Σχολείου καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν, τόσο σε ειδική ώρα επιλογής, στο πλαίσιο μαθημάτων Ζώνης, όσο και με επιπλέον απογευματινά μαθήματα κάθε Παρασκευή.
Την Ισπανία εκπροσώπησαν οι: Μάρη Σκοπελίτη (πρέσβειρα-επιτροπή Νομικών Θεμάτων), Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας), Αγγελίνα Σκιαδά (ειδική επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Αποικισμού), Χριστίνα Λουιζίδη (επιτροπή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών και Πολιτιστικών Θεμάτων), Μαντώ Ράγκου (Συμβούλιο Ασφαλείας), Θεμιστοκλής Βασιλείου (ειδική επιτροπή για την Εξάλειψη τής Ξενοφοβίας και τού Ρατσισμού). Η Έλενα Λιάρου εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ειδικό συμβούλιο τού ΟΗΕ για την πάταξη τού ΙΣΙΣ.
Την Υεμένη εκπροσώπησαν οι: Θάλεια Αλεξάκη (πρέσβειρα-επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας), Ιόλη Βολτή (ειδική επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Αποικισμού), Ιωάννα Ζιώτη (επιτροπή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών και Πολιτιστικών Θεμάτων) και Γιώργος Διονυσόπουλος (επιτροπή Νομικών Θεμάτων).
Τη χώρα τής Λευκορωσίας εκπροσώπησαν οι: Μαρίτα Τόμας (επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας), Αλεξία Αποστολίδου (ειδική επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Αποικισμού), Μαριτίνα Μαρούλη (ειδική επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Αποικισμού) και Νίνα Κλαδά-Τσαπατσάρη (νομικά θέματα).
Στο Συνέδριο, στη διάρκεια τού οποίου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με 300 μαθητές από την Ελλάδα και την Ολλανδία, έπρεπε να σχηματίσουν συμμαχίες, να διατυπώσουν προετοιμασμένες παρουσιάσεις και να δώσουν αυτοσχέδιες ομιλίες. Στις κατά επιτροπή ψηφοφορίες, η Μάρη Σκοπελίτη αναδείχθηκε η 2η πιο πιθανή πραγματική μελλοντική αντιπρόσωπος τού ΟΗΕ, η Έλενα Λιάρου η αντιπρόσωπος με τη μεγαλύτερη βελτίωση στη διάρκεια τού Συνεδρίου, ενώ ο μαθητής τής Β΄ τάξης Θεμιστοκλής Βασιλείου ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ομιλητής στην ειδική Επιτροπή.
Στις 11 Μαρτίου 2016 οι μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν τη δραστηριότητά τους και έλαβαν τα διπλώματα συμμετοχής τους από τη διευθύντρια κ. Ταμπακάκη. Όλα τα παιδιά μίλησαν με ενθουσιασμό για την άψογη διοργάνωση, τη θερμή φιλοξενία των καθηγητών τού Αρσακείου και των κατοίκων τής Πάτρας και κυρίως για την ανεπανάληπτη εμπειρία τής επαφής με μαθητές από άλλα σχολεία και την ανταλλαγή απόψεων σε επίκαιρα ζητήματα, όπως είναι η τρομοκρατία, τα βιοχημικά όπλα, το προσφυγικό.
Τους μαθητές συνόδευσαν στην Πάτρα οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν και Νίνα Τρακόσα.
View the embedded image gallery online at:
https://www.arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-junior-high-a/ta-nea-mas/events-activities/27480-1o-atsmun-sx-patrwn?layout=default&print=1&tmpl=component#sigProIdf72b8a35a0
https://www.arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-junior-high-a/ta-nea-mas/events-activities/27480-1o-atsmun-sx-patrwn?layout=default&print=1&tmpl=component#sigProIdf72b8a35a0