ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ
Αρσάκεια Ιωαννίνων

Αναγγελίες Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Ιούλιος 2018
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31
Bravo Schools 2018 – Τιμητική διάκριση για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού
Τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools "Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο" έλαβε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Quality Net Foundation και το εκπαιδευτικό του τμήμα "Βιωματικό σχολείο" για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Βράβευση προνηπίων από το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής «Μαθαίνω για τα Δάση»
Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας τής Φύσης και το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής «Μαθαίνω για τα Δάση», για τις δράσεις τού τμήματος προνηπίων Π.1 κατά το σχολικό έτος 2015 -2016, με υπεύθυνες νηπιαγωγούς τις κ. Νάντια Ηλιοπούλου και Αθηνά Καμαρέτσου, οι οποίες παρευρέθησαν στην εκδήλωση βράβευσης για να παραλάβουν το βραβείο.

Διεθνές Περιβαλλοντικό Βραβείο – Πράσινη Σημαία
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού απέσπασε το βραβείο για τη συμμετοχή του στο Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης τού Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

Βράβευση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση»
Το Σάββατο 22 Μαρτίου το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας τής Φύσης για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα τού Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011- 2012. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη Χριστιανική Ακαδημία Νέων Αθηνών, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι των βραβευμένων σχολείων.

Περιβαλλοντικό βραβείο
Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού απέσπασε για δεύτερη φορά το βραβείο για τη συμμετοχή του στο τριετές Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης τού Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

Βραβείο για τη συμμετοχή του στο τριετές Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης τού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» απέσπασε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.
Στο πλαίσιο τού προγράμματος, οι μαθητές όλων των τμημάτων τού Νηπιαγωγείου υλοποίησαν σχέδια εργασίας σχετικά με τα εξής περιβαλλοντικά θέματα:

·Απορρίμματα-Ανακύκλωση, για το σχολικό έτος 2008-2009
·Το νερό, για το σχολικό έτος 2009-2010
·Η ενέργεια, για το σχολικό έτος 2010-2011.
 
Στόχος τής συμμετοχής των παιδιών ήταν η καλλιέργεια τής περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσα από ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με το περιβαλλοντικό θέμα με το οποίο ασχολούνταν κάθε χρόνο.Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν με τον τίτλο τού «Οικολογικού
Σχολείου»
και την «Πράσινη Σημαία» που φέρει το σήμα τού προγράμματος σχολεία διαφόρων βαθμίδων από όλη την Ελλάδα, τα οποία συμμετείχαν στο τριετές Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στην Αυλή των Οικολογικών Σχολείων σαν στο σπίτι μας» τού Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Οικολογικά Σχολεία (eco-schools).
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στο Αμφιθέατρο τού Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας τής Φύσης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και η Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, υπό την αιγίδα τού Δήμου Αθηναίων. Παρευρέθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς καθώς και εκπρόσωποι τής πολιτικής ηγεσίας και τού Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.