Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων
Αρσάκεια Ιωαννίνων

Αναγγελίες Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Νοέμβριος 2017
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 44 1 2 3 4
week 45 5 6 7 8 9 10 11
week 46 12 13 14 15 16 17 18
week 47 19 20 21 22 23 24 25
week 48 26 27 28 29 30
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας υποδέχεται τα προνήπια
Τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2017 επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Μια βόλτα στην ιστορία τού Σχολείου
Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού -με αφορμή την ημέρα μνήμης τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, προστάτιδος των Αρσακείων (29 Οκτωβρίου)- επισκέφθηκαν τον ιερό ναό τής Αγίας Αναστασίας, στον χώρο των Σχολείων, για να προσκυνήσουν την εικόνα τής Αγίας. Οι μαθητές, αφού προσκύνησαν, πήραν μαζί τους από μια μικρή εικόνα τής Αγίας Αναστασίας και άρτο.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι τής Ιστορίας...
Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 η αίθουσα Εκδηλώσεων και Προβολών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ντύθηκε στα άσπρα και τα μπλε και γέμισε με χαρούμενα πρόσωπα. Όλοι οι μαθητές τού Νηπιαγωγείου, καθώς και όλο το προσωπικό, συναντήθηκαν για να εορτάσουν την ελληνική σημαία και την εθνική επέτειο τού ΟΧΙ.

Πόλεμος και Ειρήνη – Γνωριμία με τον ζωγράφο Emil Nolde
Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 τα προνήπια τού τμήματος Π.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα τού Γερμανού ζωγράφου Emil Nolde, κάνοντας χρήση τού διαδραστικού πίνακα τού Νηπιαγωγείου.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Ρυθμικής και Κινητικής Αγωγής και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, από τις 23 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού γνώρισαν αρκετά αθλήματα με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης κ. Σιμόνης Σταυροπούλου.

Εξερεύνηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Στις 5, 6 και 9 Οκτωβρίου 2017 η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Φανή Τριπολιτσιώτου υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού.

Ένας απρόσμενος επισκέπτης, ο βασιλικός...
Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, την ημέρα τής εορτής τής Ύψωσης τού Τιμίου Σταυρού, τα προνήπια τού τμήματος Π.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού δέχτηκαν έναν απρόσμενο επισκέπτη... Ο πρωταγωνιστής τής ιστορίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ημέρα αυτή, δεν είναι άλλος από το γνωστό φυτό, τον βασιλικό.

Η ημέρα τού Αγιασμού
Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 τα προνήπια και τα νήπια όλων των τμημάτων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συναντήθηκαν στην εσωτερική αυλή τού Νηπιαγωγείου για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό για την αρχή τής σχολικής χρονιάς, τον οποίο τέλεσε ο ιερέας των Αρσακείων π. Χρυσόστομος.

Ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς
Με στόχο την καλή, συνεχή και πρόσφορη συνεργασία με τους γονείς των προνηπίων και των νηπίων το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού πραγματοποίησε και εφέτος την καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18:00, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Η σχολική χρονιά ξεκινά με κέφι και χαρά!
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού υποδέχτηκε -πριν ακόμα ξεκινήσει επίσημα η σχολική χρονιά- τους καινούργιους μαθητές μαζί με τους γονείς τους.