ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ
Αρσάκεια Ιωαννίνων

Αναγγελίες Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Αύγουστος 2018
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31
Αμέτρητες σχολικές και καλοκαιρινές ευχές
Για τελευταία φορά την εφετινή χρονιά το απόγευμα τής Παρασκευής 15 Ιουνίου 2018 ακούστηκαν γέλια και χαρούμενες φωνές στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.

Κόκκινο όπως το… καρπούζι
Την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 το κόκκινο έγινε το αγαπημένο χρώμα όλων των μαθητών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού.

Α΄ Δημοτικού… ερχόμαστε!
Την Πέμπτη 7 και την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν με ενθουσιασμό τις τάξεις τής Α΄ Δημοτικού των Σχολείων.

Με τα μάτια στραμμένα στα αρχαία χρόνια
Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας και τον αρχαιολογικό χώρο τού Ιερού τής Βραυρωνίας Αρτέμιδος και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής από τις νηπιαγωγούς τους.

Δημοσιογραφικά παιχνίδια από τα «Γρήγορα Μολύβια» - Ημέρα Ανοιχτής Δράσης
Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 τα νήπια τού τμήματος Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Γιώτα Παππά, υποδέχθηκαν στην αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων τους γονείς τους σε μια Ημέρα Ανοιχτής Δράσης.

Καλωσήρθατε στην βατραχοτάξη
Στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού οι εξερευνήσεις δεν σταματούν ποτέ. Τα νήπια τού τμήματος Ν.4, με αφορμή το παραμύθι τού συγγραφέα Μαξ Βέλθουις με τίτλο «Ο βάτραχος είναι βάτραχος», αγάπησαν -ίσως για πάντα- τα μικρά αλλά και τα μεγάλα βατραχάκια. Ανακάλυψαν την πιο ζεστή γωνιά στην τάξη τους, την αφιέρωσαν στους καινούργιους τους φίλους και οι βατραχοϊδέες δεν σταμάτησαν να πραγματοποιούνται.

Από το σιτάρι στο αλεύρι και από το αλεύρι στο ψωμί
Την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψωμί – Τότε που οι μύλοι… άλεθαν» στο πολιτιστικό πάρκο "Χρυσαλίδα".

Οι μικροί κηπουροί στο πολιτιστικό πάρκο Χρυσαλίδα
Τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βότανα και μυρωδικά» την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στο πολιτιστικό πάρκο "Χρυσαλίδα".

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!
Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού με πολλή μεγάλη χαρά και αγάπη έφτιαξαν και την εφετινή χρονιά κάρτες για τη γορτή τής Μητέρας, που εορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή τού Μαΐου.

Σήμερα κάτι θ’ αλλάξει…
Με την ευκαιρία τής λήξεως τού σχολικού έτους 2017-2018, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού προετοίμασαν -με τη βοήθεια και τη στήριξη των υπευθύνων νηπιαγωγών των τμημάτων και των υπευθύνων των εξειδικευμένων δραστηριοτήτων- μία θεατρική παράσταση γεμάτη λόγο, χορό και τραγούδι. 
Η συγκεκριμένη παράσταση είναι διασκευή τού ομώνυμου παραμυθιού τής Ζαφείρας Ντούλη. Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι, το οποίο αναδυκνύει τη μεγάλη σημασία που έχει το να ανήκει κάποιος σε μία ομάδα και να συνεργάζεται, αλλά –ταυτόχρονα– να διατηρεί τα μοναδικά στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά του, χωρίς να αφομοιώνεται από τα μέλη τής ομάδας αυτής.