Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το απόγευμα τής Παρασκευής 12 Ιουνίου 2015, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού γέμισε με χαρούμενους μαθητές και περήφανους γονείς και δασκάλες. Μία ημέρα πριν αποχαιρετήσουν τη σχολική χρονιά τα παιδιά κατέφθασαν για μια όμορφη αποχαιρετιστήρια συνάντηση στο Νηπιαγωγείο.
Τα νήπια -απόφοιτοι πια- αποχαιρέτησαν το Νηπιαγωγείο και άνοιξαν τα φτερά τους για το Δημοτικό, ενώ τα προνήπια είναι έτοιμα για μια δημιουργική χρονιά, ως νήπια πια, κουβαλώντας την πείρα, την ωριμότητα και τη χαρά που τους έδωσε η εμπειρία τους ως προνηπίων.
Μία από τις αίθουσες τού Νηπιαγωγείου μεταμορφώθηκε σε γκαλερί, όπου γονείς και μαθητές μπορούσαν να θαυμάσουν τα έργα που φιλοτέχνησαν εφέτος  τα παιδιά στο Καλλιτεχνικό Εργαστήριο με θέμα «Οι τέσσερεις εποχές μέσα από την τέχνη». Στον χώρο εκτέθηκαν τα έργα των νηπίων που δημιουργήθηκαν σε χαρτόνια με ποικίλα υλικά, αλλά και τα έργα των προνηπίων σε μορφή μακετών. Στη διπλανή αίθουσα οι επισκέπτες μπορούσαν να γράψουν καλοκαιρινές ευχές σε έναν λαμπερό ήλιο και να παρακολουθήσουν βίντεο φωτογραφιών με τα κατορθώματα των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς. Η είσοδος τού Νηπιαγωγείου στολιζόταν με τα έργα των παιδιών που δημιουργήθηκαν με αφορμή τους ρόλους που είχαν στην εορτή λήξης. Στην πίσω αυλή τού Νηπιαγωγείου μια γλυκιά δροσερή έκπληξη, σε διάφορες γεύσεις, περίμενε τους μικρούς μαθητές.
Οι νηπιαγωγοί συγκινημένες έδωσαν σε κάθε παιδί από ένα βαλιτσάκι, που μέσα έκρυβε όλους τους θησαυρούς τού Νηπιαγωγείου, ένα βαλιτσάκι με αναμνήσεις στολισμένο καλοκαιρινά. Επίσης, τα παιδιά πήραν από τις νηπιαγωγούς τους και όλο το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου ως αναμνηστικό δώρο ένα μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους για όμορφες καλοκαιρινές δημιουργίες, αλλά και αμέτρητες ευχές για καλό καλοκαίρι, καλή σταδιοδρομία και μια ακόμη καλύτερη ζωή.