Εκτύπωση
1772Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) ή Φυλακές Ανηλίκων, αποτελεί ένα χώρο κράτησης για νεαρούς - έφηβους κρατουμένους ηλικίας από 15-21 ετών.
Σήμερα στο κατάστημα κρατούνται πάνω από 400 κρατούμενοι από τους οποίους οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί, με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα καθώς και έλλειψη οικογενειακού στηρίγματος.
Στο κατάστημα λειτουργεί σχολείο (Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο) που υπάγεται στο εθνικό σύστημα παιδείας στο οποίο υλοποιούνται πολλά προγράμματα όπως αγωγής, υγείας, περιβάλλοντος και πολλά πολιτιστικά.

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δράσεων, το Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού στηρίζει το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, συλλέγοντας είδη προσωπικής υγιεινής και ρουχισμού, που είναι απαραίτητα για την καθημερινότητα των νεαρών κρατουμένων.
Συγκεκριμένα χρειάζονται: οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, ξυριστικά είδη, μπλούζες και εσώρουχα (μεγέθη κυρίως small και medioum), κουβέρτες κ.α.
Η συγκέντρωση γίνεται στο Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού και η παράδοση του υλικού θα πραγματοποιηθεί με επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν την ημέρα αυτή και την χριστουγεννιάτικη γιορτή του Καταστήματος Κράτησης.