Εκτύπωση

Ο Σεπτέμβρης, ο μήνας που μυρίζει το σχολικό βιβλίο και το μπλε τετράδιο έφτασε. Με φιλόδοξα σχέδια, όνειρα και ελπίδες σας καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια των Αρσακείων σχολείων. Ευχή και προσδοκία όλων μας η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, αποδοτική, ευχάριστη και ωφέλιμη. Ο τόπος μας, η πατρίδα μας, ο λαός μας γέννησε μοναδικό πνεύμα, τέχνη και πολιτισμό. Αυτό το πνεύμα γέννησε σοφούς, ήρωες και αγίους. Αυτό έγινε γιατί υπήρχε σπάνια παιδεία. Μια παιδεία που στηρίχτηκε στην ηθική, στην τελειότητα και στην υπέρβαση. «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο» (Αδαμάντιος Κοραής).


Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες
Για έναν ολόκληρο χρόνο θα συνυπάρχουμε. Μαζί θα μάθουμε, μαζί θα κοπιάσουμε, μαζί θα νιώσουμε την ευτυχία της επιτυχίας. Θα βρισκόμαστε δίπλα σας σε όλες τις επιτυχίες, στις αποτυχίες, στις χαρές και τις λύπες. Είναι ευκαιρία τώρα να θέσετε νέους στόχους και εμείς οι δάσκαλοί σας θα είμαστε δίπλα σας για να σας στηρίξουμε ώστε να αποκτήσετε υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης στο πλαίσιο των στόχων και του προσανατολισμού της παιδείας. Κοινή μας επιθυμία είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης για να μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες. Θέλουμε να ζήσουμε και με σας και για σας.
Αγαπητοί γονείς
Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Τα παιδιά σας. Να είστε σίγουροι πως είναι σε ασφαλή και έμπειρα χέρια. Θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Η κοινή αγάπη και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών μας ας είναι φωτεινός φάρος των προσπαθειών μας. Η εποικοδομητική παρουσία σας μας ενθαρρύνει και συνεισφέρει ανεκτίμητα στην επίτευξη των στόχων του σχολείου.


Αγαπητοί συνάδελφοι
Καλούμαστε στα δύσκολα αυτά χρόνια να διαφυλάξουμε την παράδοση και να συνεχίσουμε τον ιστορικό ρόλο του δασκάλου. Κάθε αρχή είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία για δημιουργία. Όλοι μαζί, ατενίζοντας με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά γνωρίζω ότι θα εργαστούμε με ζήλο και συλλογικότητα για να προσφέρουμε στους μαθητές μας οράματα, να διανοίξουμε ορίζοντες και να τους θωρακίσουμε με αρχές και αξίες. Και όλα αυτά μέσα σε ένα σχολείο ψυχοπαιδαγωγικό, ανθρωπιστικό, μαθητοκεντρικό όπου η πρωτοβουλία, η πρωτοτυπία, η αυθεντικότητα, η αυτοέκφραση και η ατομικότητα θα επαινούνται διότι η «λατρεία των ειδώλων της ομοιομορφίας δεν πρέπει να υπάρχει».
«Βακτηρία εστί παιδεία βίου – Η μόρφωση είναι στήριγμα ζωής» (Μένανδρος)
Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.


Η Διευθύντρια
Αμαλία Μαυροειδή