Αρσάκεια Τιράνων
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα Αγωγής Καταναλωτή «Καταναλώνω, άρα υπάρχω», οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Αμφιθέατρο τού Σχολείου. Την επιμέλεια τής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2009, είχαν οι καθηγήτριες κ. Αντ. Βουλγαράκη και Μ.-Α. Βέργουλα.
Μετά την παρουσίαση των δραστηριοτήτων τού προγράμματος που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια τής χρονιάς, ακολούθησαν εισηγήσεις των ομιλητών. Η κ. Τάνιας Κυριακίδου, Πρόεδρος τής Ένωσης «ΕΚΑΤΟ», ανέλυσε τη δύναμη τής διαφήμισης, βασιζόμενη στη μακρά εμπειρία της ως υψηλόβαθμου στελέχους μάρκετινγκ. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στον ρόλο τής τηλεόρασης, ενώ απάντησε σε απορίες μαθητών σχετικά με τον τρόπο σχεδιασμού τής πολιτικής για την προώθηση των προϊόντων. Με την ιδιότητα τής Προέδρου στη οργάνωση καταναλωτών «ΕΚΑΤΟ» τόνισε τη σημασία των δικαιωμάτων τού καταναλωτή και τη δύναμή του.
Στη συνέχεια, οι μαθητές παρουσίασαν τις δραστηριότητες τής παιδαγωγικής ομάδας τού προγράμματος: δηλαδή την ανάλυση εντύπων και τηλεοπτικών διαφημίσεων καθώς και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη διεξαγωγή επιτόπιας έρευνας στην αγορά τής Θεσσαλονίκης και έρευνας γνώμης μεταξύ των μαθητών τής Α΄ και Β΄ λυκείου. Η ομάδα μοιράστηκε με τους συμμαθητές τις τρεις διαφημίσεις που η ίδια σκηνοθέτησε και δημιούργησε, με κοινωνικό και εμπορικό χαρακτήρα.
Ακολούθησε η ομιλία τής κ. Ιακώβου, ψυχολόγου των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.  Η κ. Ιακώβου επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο η ψυχολογία ερμηνεύει τις καταναλωτικές συνήθειές μας και το άγχος μας για την αγορά ειδών που δεν χρειαζόμαστε. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα παιδιά-καταναλωτές και στα ιδιαίτερα γνωρίσματα που αυτά παρουσιάζουν λόγω εφηβείας

Ανακοινώσεις

Αναγγελίες Λυκείου Τιράνων

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30