Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025, το τμήμα Β3 του Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκε στο Λόφο των Νυμφών στο Θησείο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πρώτο ερευνητικό κέντρο της νεότερης Ελλάδας, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1842 προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην επιστήμη και την κοινωνία.

Οι μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο θαυμάσιο κτήριο που στεγάζει και μοντέλο του μηχανισμού των Αντικυθήρων, ενημερώθηκαν για την ιστορία του αστεροσκοπείου, τους ιδρυτές του, όπως και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στις εξελίξεις και ερευνητικές τάσεις στην Αστρονομία, Αστροφυσική, τις εφαρμογές του Διαστήματος, το Περιβάλλον, την Ενέργεια και τη Μετεωρολογία, τη Σεισμολογία και τη Γεωδυναμική, σε Ευρωπαϊκό́ και διεθνές επίπεδο.
Μετά το πέρας της ξενάγησης κατευθύνθηκαν στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Θησείο, όπου απήλαυσαν τον όμορφο καιρό και την επιβλητική θέα της Ακροπόλεως σε παρακείμενη καφετέρια.

Τους μαθητές συνόδευσαν η κ. Κρ. Βερέβη και η κ. Αγγ. Μεταλληνού

 

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.