e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» που οργάνωσε το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στον φιλόξενο χώρο των Αρσακείων Σχολείων.
Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να προβληματιστούν σχετικά με τη διαχείριση τής πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, παρακολουθώντας την εμπεριστατωμένη εισήγηση τού κ. Χ. Μεράντζα, επίκουρου καθηγητή τού Πανεπιστημίου Πάτρας, και να γνωρίσουν ένα χρήσιμο εργαλείο προσέγγισης τού συγκεκριμένου μουσείου, το βιβλίο τής κ. Ε. Μυρογιάννη, φιλολόγου-μουσειολόγου,"Τα Φαντάσματα τού Θόδωρου Παπαγιάννη", εκδ. Καλειδοσκόπιο, όπως το παρουσίασε η ίδια η συγγραφέας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο μουσείο, στο Ελληνικό, από τον ίδιο τον γλύπτη, κ. Θεόδωρο Παπαγιάννη, ο οποίος μοιράστηκε με τους εκπαιδευτικούς προσωπικά του βιώματα και πώς αυτά επηρέασαν την τέχνη του.
Σχολείο και Μουσείο συναντήθηκαν με βασικό στόχο να βρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι γνωριμίας των παιδιών με την πολιτισμική μας κληρονομιά, έχοντας ως παράδειγμα το σπουδαίο έργο του καταξιωμένου Γιαννιώτη καλλιτέχνη.