Print

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2020 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων επισκέφθηκαν αρχικά το Ιστορικό Μουσείο Ιωαννίνων Χ. Νικολάου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν κειμήλια από την πόλη των Ιωαννίνων και τού ευρύτερου Ελλαδικού χώρου κατά την ύστερη Οθωμανική περίοδο.

Οι μαθητές, μέσα από την ξενάγηση που έγινε στις αίθουσες τού μουσείου, ήρθαν σε άμεση επαφή με την αισθητική τού πολυσυλλεκτικού, πολύγλωσσου και πολυθρησκευτικού χαρακτήρα τής εποχής.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο καιρός τής Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron» στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, η οποία διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη τής Ελληνικής Επανάστασης.

Μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πνευματικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι τής προεπαναστατικής και τής επαναστατικής περιόδου τής πόλης των Ιωαννίνων και τής ευρύτερης περιοχής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατήρησαν, τέλος, από κοντά τη Χάρτα τού Ρήγα (αντίγραφο Καπεσόβου), καθώς και έργα Ευρωπαίων περιηγητών.