Print

Το μάθημα τής Φιλαναγνωσίας που περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων (μία ώρα εβδομαδιαίως) αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν συστηματικά, από τις πρώτες κιόλας τάξεις τού Δημοτικού, την παιδική λογοτεχνία και με ποικίλες δραστηριότητες να αγαπήσουν το βιβλίο, να γίνουν ενεργοί αναγνώστες ή ακόμη και να ξεδιπλώσουν αβίαστα το ταλέντο τους στη δημιουργική γραφή.

Η επεξεργασία τού βιβλίου «Πού πήγαν τα βιβλία;» τής κ. Δήμητρας Φώτου (εκδ. Καλέντη) στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας ώθησε τον μαθητή τής Β΄ τάξης Δημήτρη Σιάννη στη δημιουργία μιας δικής του χιουμοριστικής ιστορίας με τίτλο «Η κρίση των cupcakes».

Ο μικρός συγγραφέας αφιέρωσε την αφήγηση τής ιστορίας του στην κ. Φώτου, όταν επισκέφθηκε διαδικτυακά την τάξη του και στους συμμαθητές του στις 2 Απριλίου 2021.
Η συγγραφέας ενθουσιάστηκε από τη δημιουργική φαντασία τού παιδιού και οι συμμαθητές του διασκέδασαν με τους πρωτότυπους, νοστιμότατους ήρωές της.

Για να ακόυσετε τον μαθητή να αφηγείται την ιστορία πατήστε εδώ.