e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού ανοικτού και σε επικοινωνία με την κοινωνία σχολείου, οι μαθητές των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων συντάχθηκαν στην προσπάθεια τής Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία δικτύου απινιδωτών στα Ιωάννινα αλλά και γενικότερα στην Ήπειρο.
Με ένα μέρος των εσόδων από τη χριστουγεννιάτικη εορταγορά που διοργάνωσαν, αποφάσισαν να αγοράσουν έναν φορητό απινιδωτή, ο οποίος θα καλύπτει τα Αρσάκεια Σχολεία αλλά και την τοπική Κοινότητα Λογγάδων, η οποία ήταν άλλωστε αυτή που δώρισε την έκταση των τριάντα στρεμμάτων στην οποία αναγέρθηκαν τα Σχολεία.
Η τοποθέτηση τού απινιδωτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, παρουσία των Διευθυντών των Αρσακείων Σχολείων, τού αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδ. Πότση, τού προέδρου τής τοπικής Κοινότητας Λογγάδων κ. Χρ. Παπαπέτρου, τού δημοτικού συμβούλου και διευθυντή τοὐ Γυμνασίου Λογγάδων κ. Ευ. Καραμπίνα, εκπαιδευτικών και μαθητών των Αρσακείων Σχολείων, καθώς και κατοίκων τής κοινότητας Λογγάδων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στη χρήση του απινιδωτή.