e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 3, την Παρασκευή 4 και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, όλα τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, οι γονείς τους, καθώς και το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου ανταποκρίθηκαν με περισσή χαρά και ενθουσιασμό στο κάλεσμα τού Σχολείου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, προκειμένου να προσφερθούν στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στον Σταθμό Υποδοχής Προσφύγων στον Πειραιά.
Την εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, οι νηπιαγωγοί των τμημάτων προνηπίων και νηπίων ευαισθητοποίησαν τα παιδιά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους μίλησαν σχετικά με τα δικαιώματα στη ζωή και την ελευθερία, το δικαίωμα στην υγεία, την τροφή και την εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας αυτής, η δασκάλα τής Μουσικής Αγωγής κ. Τατιάνα Ζωγράφου, μαζί με τα νήπια, οργάνωσε δράση για τη δημιουργία αφίσας σχετικής με το θέμα. Τα παιδιά, σε κάθε αφίσα χωριστά, διατύπωσαν τις σκέψεις τους και κατέγραψαν το δικό τους μήνυμα
Παράλληλα,  τραγούδησαν το τραγούδι «Μπάλα με χίλια χρώματα», που αναφέρεται στη φιλία και τη συνεργασία και στη συνέχεια επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Η Μίλι, η Μόλι και ο Άλφ», τού Gill Pittar. Κεντρικός ήρωας τού βιβλίου είναι ένας πρόσφυγας, ο Αλφ, τον οποίο η δασκάλα του και οι καινούργιοι του συμμαθητές τον αποδέχονται και τον αγκαλιάζουν με αγάπη.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανπειραϊκή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.