e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια λειτουργίας τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, τα νήπια των τμημάτων Ν.2 και Ν.6, μαζί με τις νηπιαγωγούς τους κ. Αγγελική Παλαιοκαστρίτου και Ναταλία Ηλιάδη, αντίστοιχα, συνεργάστηκαν και οργάνωσαν ένα αξέχαστο πάρτι γενεθλίων, σαν να ήταν το σχολείο ο καλύτερος τους φίλος.


Η γιορτή πραγματοποιήθηκε το πρωί τής Παρασκευής 18 Μαρτίου 2016, στην -εορταστικά διαμορφωμένη και διακοσμημένη από τα παιδιά- αίθουσα τού τμήματος Ν.2. Φορώντας πολύχρωμα καπέλα, που είχαν φτιάξει και στολίσει με το προσωπικό τους γούστο, τα παιδιά αφιέρωσαν στο Νηπιαγωγείο το καθιερωμένο τραγουδάκι γενεθλίων με την ακόλουθη διασκευή, ώστε να ταιριάζει στην περίσταση:
«Να ζήσεις Σχολειό μας και χρόνια πολλά
μεγάλο να μείνεις και να χεις πολλά παιδιά,
παντού να σκορπίζεις τής γνώσης το φως
και όλοι να λένε, τι φάρος σοφίας είναι αυτός».

Έπειτα έσβησαν, συμβολικά, 6 κεράκια πάνω στην πρωτότυπη λαχταριστή τούρτα που είχε το σχήμα τού αριθμού 60, την οποία είχαν φτιάξει με τα χεράκια τους οι μικροί μας διοργανωτές (τα παιδιά τού τμήματος Ν.6 είχαν φτιάξει τον αριθμό 6 και τα παιδιά τού τμήματος Ν.2 τον αριθμό 0 ).
Αφού γεύτηκαν το πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με διάφορα τραγούδια και κινητικά παιχνίδια.
Στη συνέχεια, κάποια παιδιά συνεργάστηκαν και ζωγράφισαν αφίσες ως δώρο προς το «εορτάζον σχολείο», ενώ κάποια άλλα προτίμησαν να τού χαρίσουν προφορικές ευχές, όπως: «Εύχομαι το Σχολείο μου να είναι πάντα χρωματιστό», «να έχει πολλά παιδιά», «να μεγαλώσει, να έχει κήπους με πολλά λουλούδια» κ.ά.