e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα για τους γονείς των παιδιών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, στις 18:00, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. Τη συνάντηση διοργάνωσε το Νηπιαγωγείο σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Στη συνάντηση μίλησαν:
• η κ. Άνσυ Νικολοπούλου, Διευθύντρια τού Νηπιαγωγείου, με θέμα “To εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Νηπιαγωγείου και η συμβολή του στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών”. Η κ. Νικολοπούλου ανέπτυξε τις ποικίλες παιδαγωγικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν ενεργά τα προνήπια και τα νήπια, στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος τού Νηπιαγωγείου.
• η κ. Ξένια Παρασκευοπούλου, ψυχολόγος, υπεύθυνη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, με θέμα “Ο κόσμος μέσα από τα μάτια τού παιδιού”. Η κ. Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε στα ψυχολογικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των παιδιών τής προσχολικής ηλικίας.
Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς των μικρών μαθητών, κατά τη διάρκεια τής οποίας λύθηκαν απορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη λειτουργία τού Νηπιαγωγείου, καθώς και για άλλες ανησυχίες και προβληματισμούς που είχαν οι γονείς σε σχέση με τα παιδιά τους και την προσαρμογή αυτών στο καινούργιο σχολικό περιβάλλον.