e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 5, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν την Εθνική Γλυπτοθήκη και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής από τις νηπιαγωγούς τους.
Στον εξωτερικό χώρο τής γλυπτοθήκης είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν υπέροχα γλυπτά εξωτερικού χώρου και να συζητήσουν πώς διαμορφώνεται ένα τοπίο με τη προσθήκη ενός γλυπτού.
Στον εσωτερικό χώρο τής γλυπτοθήκης τα παιδιά συζήτησαν για τα γλυπτά τής παλαιότερης αλλά και τής νεότερης εποχής, έπαιξαν παιχνίδια, άγγιξαν και γνώρισαν τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα γλυπτά και αντάλλαξαν απόψεις για το τι θυμίζουν τα γλυπτά τής νεότερης εποχής, όταν το σχήμα τους δεν είναι άμεσα αντιληπτό.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη τους στη γλυπτοθήκη και συμφώνησαν πως θα την επισκεφθούν και πάλι με τις οικογένειες τους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής σχεδίασε, οργάνωσε και επιμελήθηκε για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού η νηπιαγωγός και υπεύθυνη τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσειακής Αγωγής, κ.Έφη Μπογάτσα.
Τη γενική επιμέλεια τού εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η Διευθύντρια τού Νηπιαγωγείου κ. Άνσυ Νικολοπούλου.