e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό Μουσείο.

Τα παιδιά περίμεναν με ανυπομονησία να γνωρίσουν από κοντά τους πυροσβέστες, οι οποίοι με θάρρος και αυταπάρνηση βοηθούν πάντα όπου υπάρχει ανάγκη.

Στο Πυροσβεστικό Μουσείο, το οποίο έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι οι πυροσβέστες τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλλήνης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να προφυλάσσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε περίπτωση πυρκαγιάς και οποιασδήποτε άλλης έκτακτης ανάγκης, καθώς οι πυροσβέστες πραγματοποιούν πολλών ειδών διασώσεις.

Επίσης, είδαν τις στολές των πυροσβεστών, τα πυροσβεστικά οχήματα και έμαθαν ποιοι αναλάμβαναν τα παλαιότερα χρόνια να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες έκτακτες ανάγκες.

Τα παιδιά επανέλαβαν αρκετές φορές τον τηλεφωνικό αριθμό τής Πυροσβεστικής 199 ώστε να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν εάν υπάρξει ανάγκη.

Στο τέλος τής επίσκεψης οι "μικροί πυροσβέστες" έριξαν εντυπωσιασμένοι και πολύ αποφασισμένοι νερό με την μάνικα και έπειτα ευχαρίστησαν και χειροκρότησαν θερμά τους πυροσβέστες για τις χρήσιμες πληροφορίες και την όμορφη εμπειρία που τους χάρισαν.